Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Napad v Nici: kaj je znanega o žrtvah

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 29. 10. 2020 / 15:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.10.2020 / 16:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Napad v Nici: kaj je znanega o žrtvah

Napad v Nici: kaj je znanega o žrtvah

Trije ubiti: dva, moški in ženska, v cerkvi, tretji žrtvi, ženski, pa je uspelo zbežati, a je podlegla poškodbam.

V cerkvi je bil ubit tudi cerkovnik Vincent L., star 55 let. FOTO: splet



Med današnjim napadom v katedrali Notre-Dame v središču Nice so bili ubiti trije ljudje: dva, moški in ženska, v cerkvi, tretji žrtvi, ženski, pa je uspelo zbežati, vendar je podlegla poškodbam.

Prva žrtev, ženska, po poročanju medijev stara okoli 70 let, je zjutraj prišla molit v cerkev. Našli so jo »skorajda obglavljeno« ob kamnitem kropilniku, je za časnik Le Figaro povedal policijski vir.

V cerkvi je bil ubit tudi cerkovnik Vincent L., star 55 let. Po besedah Christiana Estrosija, župana v Nici, so ga poznali številni verniki. Župnik ga je označil kot prijaznega in odprtega, drugi so ga opisali še kot skromnega in spoštljivega, pa tudi veselega človeka. »Življenje je posvetil služenju Cerkvi. Ni bil nekdo, ki bi prišel in odšel, ves čas je poslušal, vedno je pomagal duhovniku,« je za časnik Nice-Matin povedala vernica. Po navedbah dnevnika Le Figaro je bil poročen, oče dveh hčerk, v stolnici pa je deloval zadnjih deset let.

Žrtev napada z nožem je bila še druga ženska, stara okoli 30 let, Pred napadalcem je zbežala v bližnji bar. Po besedah priče, ki jo navaja televizija BFMTV, je pred smrtjo rekla: »Povejte domačim, da jih imam rada.«

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh