Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Napad z nožem na krvnico taizejskega brata

Objava: 01. 04. 2011 / 07:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Napad z nožem na krvnico taizejskega brata

Bo atentatorka brata Rogerja doživela enak konec kot njena žrtev?

Ženska, ki je leta 2005 umorila ustanovitelja taizejske skupnosti, je sama utrpela življenjsko nevarne poškodbe v napadu z nožem. Duševno bolno Romunko Luminito Solcan so po dejanju leta 2005 prisilno zaprli v psihiatrično kliniko v Dijonu. Kot so včeraj poročali francoski mediji, pa jo je tam napadla ena izmed pacientk omenjene ustanove.

Pacientko, ki je Solcanovi povzročila sedemnajst vbodov z nožem, so po navedbah medijev na njeno lastno željo zaradi psihičnih motenj na kliniko sprejeli šele minuli ponedeljek.

Napad na atentatorko se je zgodil v torek pozno zvečer, trenutno pa je stanje Solcanove 'stabilno'.

V sodnem postopku glede atentata na ustanovitelja taizejske skupnosti, ki se je pričel konec leta 2007, je bila danes enainštiridesetletna Solcanova razglašena za neprištevno. Dejanje naj bi bilo z razsodbo pojasnjeno, saj naj bi Romunka v času napada ne vedela, kaj počne. Napotena je bila na zaprti oddelek psihiatrične klinike v Dijonu, kjer je bila razvrščena v kategorijo nevarnih pacientov.

Solcanova je brata Rogerja zabodla 16. avgusta 2005 med večerno molitvijo. Takoj po dejanju so jo prisotni zgrabili in predali policistom.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh