Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Napovedani dve novi knjigi papeža Benedikta XVI.

Objava: 08. 10. 2010 / 07:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Napovedani dve novi knjigi papeža Benedikta XVI.

Konec letošnjega novembra bo izšla knjiga pogovorov z naslovom ‘Luč sveta’, marca prihodnje leto pa drugi del papeževe knjige o Jezusu.

V prihodnjih mesecih bosta izšli dve novi knjigi papeža Benedikta XVI. Ena izmed njih bo drugi del knjige o Jezusu izpod peresa Josepha Ratzingerja, ki naj bi na knjižne police prišla 10. marca prihodnje leto. Knjiga bo istočasno izšla v več jezikih, sta včeraj na frankfurtskem knjižnem sejmu sporočila predstavnik freiburške založbe Herder in direktor vatikanske založbe, Giuseppe Costa. Osrednja tema drugega dela knjige o Jezusu bo Jezusovo trpljenje in vstajenje.

Prvi del z naslovom ‘Jezus iz Nazareta’ je izšel leta 2007 in je postal velika prodajna uspešnica. Poleti je papež že pričel s pripravami za tretji del biografije, ki naj bi govoril o svetopisemskem Jezusovem otroštvu.

Knjiga pogovorov z Benediktom XVI. z naslovom ‘Luč sveta’ pa bo izšla še letos, predvideni datum izida je 24. november. To bo prvi primer tovrstnega literarnega dela, v katerem so papežu zastavljena vprašanja, on pa nanja neposredno odgovarja, je povedal avtor knjige, nemški novinar Peter Seewald. Osrednja tema knjige pogovorov je bilanca dosedanjega pontifikata Benedikta XVI. pet let po njegovi izvolitvi.

Ena izmed tematik, o kateri je v knjigi govora, so tudi škandali glede spolnih zlorab znotraj katoliške Cerkve. Obema sodelujočima je bilo precej do tega, da ta vprašanja ‘podrobno predelata’, enako je veljalo tudi za vprašanja o bratovščini sv. Pija X. in o njenem članu Richardu Williamsu, ki je zanikal obstoj holokavsta.

Časnikar Peter Seewald pogovore s svetim očetom označuje kot izjemno bogate in v veliko zadovoljstvo mu je bilo razpravljati ‘s takšnim duhovnim mojstrom’. Razmišljanje Benedikta XVI. je prežeto z obema poloma tako vere kot razuma. In ta napetost daje dialogu prav poseben čar.

Kot je povedal direktor vatikanske založbe, Giuseppe Costa, naj bi tudi knjiga pogovorov istočasno izšla v več jezikih in tudi njemu ni znano, da bi podobno delo v sodelovanju s kakšnim papežem že obstajalo. Direktor založbe Herder pa knjigo pogovorov označuje kot ‘neobičajno pobudo’ svetega očeta.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh