Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nedelje naj bodo dela proste!

Objava: 18. 03. 2009 / 09:03
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nedelje naj bodo dela proste!

Konferenca evropskih Cerkva (CEC)je pozvala Evropsko zvezo in njene države članice, naj nedeljo določijo kot dela prosti dan počitka. Predlog je minuli ponedeljek podala komisija ‘Cerkev in družba’ s pojasnilom, da bi s to potezo pripomogli k boljšemu zdravstvenemu stanju delavcev, predvsem pa bi dela prosta nedelja doprinesla k večji povezanosti družin. Raziskave kažejo, da delavci, ki morajo biti ob nedeljah v službi, večkrat izostanejo od dela zaradi bolniškega dopusta.

S tem namenom je komisija izrazila predlog, naj bo zaščita nedelje kot dela prostega dneva zapisana v zakonodaji Evropske zveze kot tudi v zakonodajah posameznih držav članic. Skupni dela prost dan je pomemben tudi zato, da imajo državljani možnost družbenega udejstvovanja. Konferenci evropskih Cerkva pripada 120 pravoslavnih, protestantskih, anglikanskih in starokatoliških Cerkva iz vse Evrope.

Sinoči naj bi se v Bruslju prvič sestali predstavniki Evropskega parlamenta in Sveta Evropske zveze, da bi dosegli kompromis glede spornega evropskega delavnika. Zaščita nedelje v predvideni dnevni red ni bila vključena, saj je Evropski parlament zaradi tehnično težavnega postopka zavrnil glasovanje o predlogu za dela prosto nedeljo.

Evropski poslanci pa trenutno zbirajo podpise, da bi vendarle dosegli glasovanje o zaščiti nedelje. Pobudo podpira tudi Komisija škofovskih konferenc pri Evropski zvezi.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh