Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Nekaj je treba narediti!«

Objava: 29. 08. 2014 / 07:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Nekaj je treba narediti!«

»Nekaj je treba narediti!«

Papež Frančišek in kardinal Veglio o drami v Iraku, sveti oče tudi tvita za preganjane Iračane.

Papež Frančišek se je včeraj srečal s kardinalom Antoniom Mario Vegliojem, predsednikom Papeškega sveta za pastoralo preseljencev in potujočih. Kardinal je po avdienci za Radio Vatikan povedal, da je bila v središču njunega pogovora drama, ki jo trenutno doživlja iraško prebivalstvo: »Cerkev mora pomagati ravno tistim, ki to najbolj potrebujejo, ker so njihove pravice kršene.« Zato mora biti Cerkev nenehno prisotna in ne smemo se utruditi razprave o teh stvareh, je zatrdil kardinal Veglio.



Poleg tega pa drama v Iraku ni edina. Ti ljudje ne potrebujejo zgolj naših molitev. Molitev je pomembna, vendar ne zadošča. Preizkušani potrebujejo pomoč, nujno je, da mednarodna skupnost poskrbi zanje. In kot je papež Frančišek dejal časnikarjem med vračanjem iz Južne Koreje, mora mednarodna skupnost sedaj pretehtati sredstva, kako ustaviti kruto dogajanje. Pomembno pa je predvsem, da se ne pretvarja, kot da se nič ne dogaja: »Nekaj je treba narediti!«



Kardinal Veglio je v nadaljevanju opozoril še, da zlasti Evropa ne naredi dovolj in bi lahko bila nekoliko bolj rahločutna. Toda žal imamo veliko lastnih problemov, ob katerih vsakdo sebično misli le nase. Ti problemi seveda so veliki, a po kardinalovih besedah kljub temu »relativno manjši« od tistih, ki jih ima iraško prebivalstvo, prisiljeno bežati, da jih islamski skrajneži ne bi pobili. Pri spodbujanju rahločutnosti je Veglio še enkrat spomnil na vlogo Cerkve, ki je »prisotna povsod« in ima nalogo »pomagati tem revežem, beguncem«.

Papež Frančišek pa je na trpljenje verskih manjšin v Iraku znova spomnil na družbenem omrežju Twitter. »Toliko nedolžnih ljudi je bilo pregnanih s svojih domov. Gospod, molimo, da bi se lahko kmalu vrnili«, je sveti oče včeraj zapisal na angleški različici svojega računa z naslovom @Pontifex.

Kmalu za tem je Frančišek objavil kratko sporočilo na nemškem kanalu družbenega omrežja: »Kristus na križu nas uči, da ljubimo tudi tiste, ki nas ne ljubijo.«

Vir: Radio Vatikan / Kathpress / M. M. Š.
Foto: RV / splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh