Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemška Cerkev upa na papežev obisk v začetku junija v Kölnu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 16. 04. 2013 / 08:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nemška Cerkev upa na papežev obisk v začetku junija v Kölnu

Papež Frančišek naj bi se udeležil sklepnega bogoslužja nemškega Narodnega evharističnega kongresa.

Katoliška Cerkev v Nemčiji je papeža Frančiška v začetku letošnjega junija povabila na Narodni evharistični kongres v Kölnu. Vest je po navedbah nemške katoliške agencije KNA potrdil kölnski kardinal Joachim Meisner med zahvalnim bogoslužjem za izvolitev novega papeža minulo soboto v kölnski stolnici. Kardinal Meisner in predsednik Nemške škofovske konference, nadškof Robert Zollitsch, sta papeža Frančiška osebno povabila k sklepnemu bogoslužju na mestnem stadionu. Sveti oče se na povabilo še ni odzval, nemški katoličani pa 'upajo na najbojše'.

Prireditelj velikega verskega shoda je Nemška škofovska konferenca, gostiteljica pa kölnska nadškofija. Med 5. in 9. junijem v mestu ob Renu pričakujejo okoli 60.000 udeležencev. V središču je seveda evharistija kot osrednji zakrament katoliške Cerkve, torej v kruhu in vinu obhajana navzočnost živega Boga. Po vzoru kölnskega svetovnega dne mladih iz leta 2005 so v načrtu številna bogoslužja, pogovori o veri, molitvene vigilije, predavanja in odrski program.

Kardinal Meisner je poudaril tesno povezanost papeža z evharistijo. Med bogoslužjem v Sikstinski kapeli po izvolitvi na papeški položaj je Frančišek pojasnil, kako je oltar z evharistijo zanj edina možnost, da izreče svoj 'da' petrinski službi. Evharistija je pomoč, 'da našo vero globlje razumemo iz samega osrčja'.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh