Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemška škofovska konferenca obžaluje odstop predsednika Köhlerja

Objava: 02. 06. 2010 / 09:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nemška škofovska konferenca obžaluje odstop predsednika Köhlerja

Kot je sporočil predsednik bundestaga Norbert Lammert, bodo volitve novega nemškega predsednika v sredo, 30. junija

Po ponedeljkovi odstopni izjavi nemškega zveznega predsednika Horsta Köhlerja je nemška škofovska konferenca izrazila svoje globoko obžalovanje. Po njihovih besedah je predsednik Köhler ogromno storil za Nemčijo in škofje se mu zahvaljujejo za vse pomenljive razprave, ki jih je vodil v času svojega predsednikovanja.

Kot je pojasnil predsednik Nemške škofovske konference nadškof Robert Zollitsch, s Köhlerjevim odhodom najvišjo državniško funkcijo v deželi zapušča ‘oseba izredno vzornega značaja, ki jo v javnosti vsi spoštujejo in ki je posebno zanimanje izkazovala tudi krščanskim Cerkvam v Nemčiji’. Škofje se predsedniku Köhlerju ‘globoko zahvaljujejo za vse, kar je storil za Zvezno republiko Nemčijo’. Kot je še dodal nadškof Zollitsch, sam osebno predsednikov odstop občuti kot ‘grenko izgubo’.

Tudi Osrednji odbor nemških katoličanov je izrazil svoje obžalovanje nad odstopom zveznega predsednika. Kot so dejali, je bil Horst Köhler ‘močan in neodvisen zagovornik vseh ljudi v Nemčiji, bil je predsednik, ki se je znal približati vsakemu posamezniku, in ki je bil deležen močne podpore ljudstva’. Posebno skrb je namenjal najrevnejšim izmed revnih, posebej prebivalcem Afrike. S svojimi bogatimi mednarodnimi izkušnjami je Nemcem vedno znal pojasniti pomembne odnose in povezave v današnjem globaliziranem svetu.

Kot je sporočil predsednik bundestaga Norbert Lammert, bodo volitve novega nemškega predsednika v sredo, 30. junija. Ta datum je v skladu z nemško zakonodajo zadnji dan za izvolitev naslednika Horsta Köhlerja, ki je v ponedeljek nepričakovano odstopil.

Na fotografiji: nemški predsednik v odstopu Horst Köhler

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh