Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Noč tisočerih luči« namesto »hrupa ob Halloweenu«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 10. 2017 / 08:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Noč tisočerih luči« namesto »hrupa ob Halloweenu«

Katoliška mladina v Avstriji bo »noč čarovnic« preživela v molitvi in premišljevanju.

Katoliška mladina v Avstriji se bo tudi letos zavestno »uprla« veseljačenju na »uvoženi« praznik Halloween in se nanj odzvala z »Nočjo tisočerih luči«. Po vsej državi bodo procesije z lučkami vabile k premišljevanju, meditaciji in molitvi. V središču dogajanja v noči na praznik vseh svetih bodo vprašanja o smrti in žalovanju, pa tudi o življenju. Pastoralni projekt so prvič izvedli leta 2005 na Tirolskem, zdaj pa se je že uveljavil tudi v drugih delih Avstrije.



Osnovna ideja »Noči tisočerih luči« je v ospredje postaviti »številne vsakdanje svetnike«, torej tiste svetnike, ki so sicer živeli »sveto« življenje, vendar nikoli niso bili kanonizirani. Kot gre razbrati s spletne strani pobude, bodo številne luči opozarjale na to, da takšne »vsakdanje svetnike« najdemo vsepovsod in da »izžarevajo veliko moč«: »V vsakem človeku je nekaj svetega, četudi pogosto ostane neprepoznano in neopaženo.«

Luči, besedila, glasba, nezapleteni labirinti in procesije z lučkami naj bi mlade spodbudili, da se umirijo in v sebi začutijo »vsakdanjega svetnika«. Nocoj bo zato po cerkvah, kapelah in drugih izbranih krajih v številnih avstrijskih župnijah zagorelo na tisoče luči.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh