Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nocoj dobrodelni koncert za Ukrajino

Za vas piše:
T. M.
Objava: 08. 03. 2022 / 09:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2022 / 09:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nocoj dobrodelni koncert za Ukrajino
Vsak izmed nas je povabljen, da pomaga. FOTO: Tatjana Splichal

Nocoj dobrodelni koncert za Ukrajino

Začetek vojne v Ukrajini je pretresel ves svet. »Vsako vojno spremlja nepopisna humanitarna kriza, ki jo lahko omili le medčloveška solidarnost in darežljivost,« so zapisali na spletni strani Slovenske karitas.

RTV Slovenija v sodelovanju z Rdečim križem in Slovensko karitas nocoj pripravlja dobrodelni koncert za pomoč beguncem – Stopimo skupaj za Ukrajino. 

Dobrodelni koncert RTV Slovenija bo mogoče ob 20.10 v neposrednem prenosu spremljati na prvem programu Televizije Slovenija, prvem programu Radia Slovenija, na Radiu Koper-Capodistria, Radiu Maribor in na spletnem mestu rtvslo.si.

Dobrodelna sredstva se bodo zbirala na dan koncerta, 8. marca, in dan pozneje, 9. marca. 

Telefonski številki za zbiranje sredstev bosta aktivni med koncertom (8. marec ob 20.10 na TV SLO 1) in med ponovitvijo (9. marec ob 13.00 na TV SLO 2). Obe številki bosta med prenosom koncerta in njegovo ponovitvijo izpisani na ekranu. 

Že zdaj je mogoče darovati prek sporočil SMS: UKRAJINA5 na 1919 in darovali boste 5 EUR ali UKRAJINA10 na 1919 in darovali boste 10 EUR. 


Simfonični orkester RTV Slovenija bo v sodelovanju s slovenskimi glasbenimi ustvarjalci v studiu 1 Televizije Slovenija poskrbel za izjemen glasbeni večer. V oddajo se bodo oglašali naši dopisniki iz Ukrajine in njenih obmejnih držav, kamor se je že zateklo na tisoče beguncev. Koncert bosta povezovala voditelja Bernarda Žarn in Igor E. Bergant.

Bernarda Žarn. FOTO: Tatjana Splichal

Begunske krize nas še posebej ganejo – pred tremi desetletji je bilo pri nas na desettisoče beguncev iz Bosne in Hercegovine, na vrhuncu vojne v Siriji smo se tudi zgledno odzvali. Posledice napada na Ukrajino so najbrž največja tovrstna preizkušnja za Evropo in Slovenijo. (Igor E. Bergant)


Nalaganje
Nazaj na vrh