Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov poljski film o Janezu Pavlu II.

Objava: 14. 02. 2011 / 10:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nov poljski film o Janezu Pavlu II.

Film med drugim prikazuje nekatere doslej še neobjavljene arhivske posnetke Janeza Pavla II., svoje spomine na srečanje s poljskim papežem pa v filmu obujajo Dalaj Lama, carigrajski patriarh Bartolomej I. in najvišji izraelski rabin iz Tel Aviva, Meir Lau.

Ravno v času razglasitve Janeza Pavla II. za blaženega bo na Poljskem v kinematografe prispel novi dokumentarni film o nekdanjem poljskem papežu. Film z naslovom ‘Janez Pavel II. – iskal sem vas’ bodo začeli prikazovati 11. marca, so poročali poljski mediji.

Med drugim svoje spomine na pokojnega papeža v filmu obujajo Dalaj Lama, carigrajski patriarh Bartolomej I. in najvišji izraelski rabin iz Tel Aviva, Meir Lau. Film prikazuje tudi nekatere doslej še neobjavljene arhivske posnetke Janeza Pavla II.

Po navedbah produkcijske hiše, ki film pripravlja, so material zanj snemali v dvanajstih državah in na štirih celinah. Režiser Jaroslaw Szmidt si je za pripravo filma vzel štiri leta. Papež Benedikt XVI. bo svojega predhodnika za blaženega razglasil 1. maja letos.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh