Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov strelski napad v ZDA: trije mrtvi, enajst ranjenih

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 05. 06. 2022 / 16:46
Oznake: Družba, Nemiri, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.06.2022 / 16:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nov strelski napad v ZDA: trije mrtvi, enajst ranjenih
Ulica v Filadelfiji, kjer je sinoči prišlo do novega strelskega napada. FOTO: Twitter/Max M. Marin

Nov strelski napad v ZDA: trije mrtvi, enajst ranjenih

V ameriškem mestu Filadelfija je sinoči na prometni ulici South Street več strelcev streljalo na množico ljudi: v napadu so življenje izgubile tri osebe, enajst je bilo ranjenih.

Kot so po navedbah STA sporočile tamkajšnje oblasti, sta bila ubita dva moška in ženska, policisti, ki so se odzvali na incident, pa so opazili več dejavnih strelcev, ki so streljali v množico. Do streljanja je prišlo na prometni ulici, znani po nočnem življenju. Ob prvih strelih na ulici je bilo navzočih že veliko policistov, kar naj bi bil standardni ukrep za to območje ob poletnih koncih tedna.

Policisti so na kraju dogodka našli dve polavtomatski pištoli. Po poročanju krajevnih medijev policija strelcev še ni aretirala, preiskava dogodka pa še ni zaključena.

ZDA je v zadnjih tednih pretresla vrsta odmevnih streljanj s smrtnimi žrtvami.

ZDA je v zadnjih tednih pretresla vrsta odmevnih streljanj s smrtnimi žrtvami. V množičnem streljanju na osnovni šoli v mestu Uvalde v Teksasu je bilo konec maja ubitih najmanj 19 otrok in dva odrasla, pa tudi 18-letni napadalec. V začetku junija so bili priča strelskemu napadu v zdravstveni ustanovi v ameriški zvezni državi Oklahoma.

Ameriški predsednik Joe Biden je napad ostro obsodil in poudaril, kako je skrajni čas, da se v Združenih državah odločneje zoperstavijo orožarskemu lobiju.

Nalaganje
Nazaj na vrh