Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova knjiga kardinala Müllerja tudi s prispevkom Gutierreza

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 02. 2014 / 07:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova knjiga kardinala Müllerja tudi s prispevkom Gutierreza

Nova knjiga kardinala Müllerja tudi s prispevkom Gutierreza

Prefekt Kongregacije za nauk vere prijateljuje s teologom osvoboditve.

Gerhard Ludwig Müller, 66-letni novoimenovani kardinal, je napisal knjigo o revščini in veri. Knjigo v Vatikanu uradno predstavljajo danes, predgovor zanjo pa je napisal papež Frančišek. Italijanska izdaja bo na trgu izšla z naslovom »Ubog za uboge«, v nemščini pa bo od letošnjega aprila dalje isto besedilo, knjigo bo izdala založba Kösel iz Münchna, bralcem na razpolago z naslovom »Revščina – izziv za vero«.

Italijanski časnik »Corriere della Sera« je papežev predgovor objavil že minuli teden, v njem pa Frančišek spodbuja nove povezave med dobičkom in solidarnostjo. Med »dobičkom in darovanjem obstaja rodoviten krogotok«. Kristjani bi morali »to dragoceno in izvirno edinost med dobičkom in solidarnostjo znova odkriti, jo živeti in oznanjati po vsem svetu«.

Beseda revščina samodejno izzove neugodje in kaže na nekaj hudega, piše papež Frančišek. Zahod revščino prepoznava predvsem kot pomanjkanje gospodarske moči; obstajajo pa tudi telesna, duhovna, socialna in moralna revščina. Človeško življenje ni odvisno zgolj od materialnih dobrin.


Po navedbah nemške založbe Kösel okoli 208 strani dolgo delo vsebuje tudi prispevek Gustava Gutierreza, enega izmed očetov teologije osvoboditve, ki je dober prijatelj kardinala Müllerja. Poleg tega vsebuje tudi nekatera doslej še neobjavljena osebna izkustvena poročila nekdanjega profesorja teologije in regensburškega škofa iz obdobja njegovega bivanja v Latinski Ameriki. Kardinal Müller je med leti 1988 in 2002 vsako poletje preživel v Latinski Ameriki.

Od poletja 2012 je kardinal prefekt vatikanske Kongregacije za nauk vere.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh