Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova knjiga Vatikanske založbe z zadnjim javnim nagovorom papeža Benedikta XVI.

Objava: 13. 03. 2013 / 08:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova knjiga Vatikanske založbe z zadnjim javnim nagovorom papeža Benedikta XVI.

Naslov knjige je 'Nikoli nisem čutil, da sem sam', pri založbi Libreria Editrice Vaticana pa jo opisujejo kot ‘majhen poklon’ upokojenemu papežu.

Vatikanska založniška hiša je izdala novo knjigo, v kateri so objavljene tudi zadnje besede, ki jih je v javnosti izgovoril papež Benedikt XVI. v času od napovedi svojega odstopa do dejanske upokojitve.

Naslov knjige je 'Nikoli nisem čutil, da sem sam', pri založbi Libreria Editrice Vaticana pa jo opisujejo kot ‘majhen poklon’ upokojenemu papežu. Naslov knjige je vzet iz nagovora, ki ga je Benedikt XVI. javnosti predstavil na zadnji splošni avdienci svojega pontifikata 27. februarja letos.

Knjiga je trenutno na voljo le v italijanskem jeziku, prične pa se s presenetljivo napovedjo, ki jo je papež Benedikt XVI. javnosti predstavil med konzistorijem 11. februarja. Knjiga vsebuje vse javne izjave od tega trenutka do papeževih sklepnih besed z balkona letne papeške rezidence v Castel Gandolfu, kamor je prispel po odhodu iz Vatikana.

Pri založbi so v knjigo vključili celo apostolsko pismo, s katerim je papež priredil predpise za volitve svojega naslednika. Na zadnji platnici so natisnjene besede, ki jih je Benedikt XVI. namenil prebivalcem Castel Gandolfa: “Sem le preprost romar, ki stopa po zadnji etapi svoje zemeljske poti«

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh