Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi ameriški predsednik je ZA življenje

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 25. 01. 2017 / 11:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi ameriški predsednik je ZA življenje

Ameriški škofje so zadovoljni s politiko, ki omejuje financiranje splava.

Ameriška škofovska konferenca je na svoji spletni strani objavila izjavo, v kateri izraža odobravanje ukinitve financiranja iz davkoplačevalskega denarja mednarodnih nevladnih organizacij, ki izvajajo ali spodbujajo splav v tujini, pogosto v nasprotju z zakoni države, v kateri delujejo.

Ukaz je v ponedeljek, 23. januarja, izdala Trumpova administracija. Donald Trump je ukaz podpisal dan po obletnici, ko je bil leta 1973 v ZDA uzakonjen splav, in s tem, kot je v navadi pri ameriških predsednikih v prvih dneh po nastopu službe, nakazal svojo politiko do umetne prekinitve nosečnosti.

V izjavi, ki jo je podpisal kardinal Timothy Dolan, predsednik škofovske komisije za dejavnosti v podporo življenju, je poudarjeno, da odločitev predsednika Trumpa predstavlja dobrodošel korak naproti vnovični vzpostavitvi in okrepitvi pomembne zvezne politike, ki spoštuje najosnovnejšo človekovo pravico, to je pravico do življenja. Gre za politiko, znano pod imenom Mexico City Policy, s katero je leta 1984 začel tedanji predsednik Ronald Reagan.

Mexico City Policy od omenjenih organizacij, ki prejemajo ameriško pomoč, zahteva zagotovilo, da ne bodo izvajale ali dejavno spodbujale splava kot metode družinskega načrtovanja v državah v razvoju. Glede na raziskave javnega mnenja (Marist Poll), objavljene pred nekaj dnevi, velika večina Američanov, kar 83 %, ne podpira financiranja splava iz davkoplačevalskega denarja.

Kot je dejal tiskovni predstavnik Bele Hiše Sean Spicer, predsednik Trump odkrito podpira politiko »pro-life« in se želi zavzeti za vse Američane, tudi za nerojene.

Vir: Radio Vatikan / Radio Ognjišče
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh