Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi katekizem za mlade bo svetu prvič predstavljen na Dunaju

Objava: 24. 03. 2011 / 19:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi katekizem za mlade bo svetu prvič predstavljen na Dunaju

Dunajski nadškof kardinal Schönborn danes predstavlja novo knjižno delo, ki bo prevedeno v več kot petnajst jezikov, v Vatikanu pa bo katekizem za mlade predstavljen 13. aprila.

Novi svetovni katoliški katekizem za mlade z naslovom 'YouCat' bo danes prvič uradno predstavljen. Novost na knjižnem trgu bo na Dunaju predstavil tamkajšnji nadškof kardinal Christoph Schönborn. Priročnik se prične s pozivom papeža Benedikta XVI. mladim, naj bodo še globlje zakoreninjeni v svoji veri kot generacije njihovih staršev.

Predstavitev katekizma bo neposredno sledila tiskovni konferenci, ki jo Avstrijska škofovska konferenca prireja ob zaključku svojega rednega letnega zasedanja.

Novi katekizem je izdala Avstrijska škofovska konferenca, predgovor zanj pa je napisal papež Benedikt XVI. Katekizem za mlade trenutno v svetu velja za največji krščanski knjižni projekt, zaenkrat pa je predviden prevod v več kot petnajst jezikov. Na svetovnem dnevu mladih v španski prestolnici med 11. in 21. avgustom letos bodo mladim razdelili sedemsto tisoč izvodov knjige kot osebno darilo svetega očeta.

'YouCat' v mladim primernem jeziku obravnava bistvo katoliške vere, kot je bilo to zapisano v Katekizmu katoliške Cerkve leta 1992. Delo je napisano v obliki vprašanj in odgovorov.

Dodatna pomoč pri razumevanju temeljnega pomena obravnavanih vprašanj je komentar ob koncu vsakega odgovora, poleg tega pa so mladim bralcem v pomoč tudi dopolnilni elementi, med katere sodijo slikovni material, okrajšane definicije, svetopisemski navedki, navedki svetnikov in cerkvenih učiteljev, pa tudi piscev in mislecev iz drugih verstev, kot je nobelovec Mohamed Yunus, ter navedki ljudi, ki sploh niso verni.

Katekizem za mlade so pripravljali duhovniki, teologi in verski pedagogi iz nemško govorečega prostora. V dveh poletnih taborih je pri nastajanju knjige sodelovalo tudi okoli petdeset mladih.

Današnja predstavitev, ki jo bo vodil kardinal Schönborn, je premierna. 28. marca je v Mainzu predvidena tiskovna konferenca s kardinalom Karlom Lehmannom, papežu pa bodo novo knjižno delo izročili 13. aprila med splošno avdienco. Sledila bo mednarodna predstavitev v vatikanski dvorani za tiskovne konference.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/5B498643AB2482A0C125782D002DB164?OpenDocument
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/1754B9C0DCDA55F8C1257833002BD607?OpenDocument

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh