Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi koptski katoliški patriarh na obisku pri papežu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 26. 03. 2013 / 07:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi koptski katoliški patriarh na obisku pri papežu

Po umestitveni slovesnosti je Ibrahim Isaac Sidrak v Domu sv. Marte obiskal papeža Frančiška.

Sredi letošnjega januarja izvoljeni koptski katoliški patriarh Ibrahim Isaac Sidrak se je minulo soboto v Vatikanu prvič sestal s papežem. Frančišek ga je v avdienco sprejel dopoldne v vatikanskem Domu sv. Marte, tik preden se je odpravil na obisk k upokojenemu papežu Benediktu XVI. v Castel Gandolfu.

Sidraka je sinoda njegove Cerkve v letošnjem januarju izvolila za poglavarja okoli 170.000 z Rimom združenih katoliškh koptov. 18. januarja mu je tedanji papež Benedikt XVI. zagotovil izprošeno cerkveno skupnost. 12. marca je bil Sidrak v egiptovski prestolnici slovesno umeščen na svoj novi položaj, na katerem je nasledil dosedanjega patriarha koptske katoliške Cerkve, 78-letnega kardinala Antoniosa Naguiba.

Sidrak si goreče prizadeva, da se kristjani zaradi strahu ne bi umaknili iz egiptovske družbe. S tovrstno osamo bi izgubili svojo svobodo in odprtost, je prepričan patriarh. Egipt je dežela, v kateri kristjani lahko tudi danes živijo svobodno in v dobrih odnosih z muslimani. V deželo ob Nilu iz Savdske Arabije in zalivskih držav že nekaj časa prihajajo smernice, ki spreminjajo egiptovski islam in sožitje veroizpovedi.

Sidrak se je rodil 19. avgusta 1955 v mestu Beni Kliker v osrednjem Egiptu. V Kairu in Rimu je študiral filozofijo in teologijo. Leta 1980 je prejel duhovniško posvečenje. Med leti 1990 in 2001 je Sidrak vodil kairsko bogoslovno semenišče Maadi, leta 2002 pa je bil imenovan za župnika v kairski koptski stolnici ter istega leta za škofa v Minyi.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh