Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi koptski papež meni, da egiptovska ustava ne sme biti islamska

Objava: 07. 11. 2012 / 08:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi koptski papež meni, da egiptovska ustava ne sme biti islamska

Tavadros II. opozarja, da bodo kristjani nasprotovali slehernemu poskusu za uvedbo islamskih zakonov v državno ustavo.

Novo izvoljeni poglavar koptske pravoslavne Cerkve v Egiptu opozarja, , da bodo kristjani nasprotovali slehernemu poskusu za uvedbo islamskih zakonov v državno ustavo.

Papež Tavadros II., ki je bil na položaj izbran 4. novembra letos, je prepričan, da bi morala krščanska manjšina v Egiptu prevzeti večjo javno vlogo v novi egiptovski vladi. Režim nekdanjega predsednika Hosnija Mubaraka je po njegovih besedah minimaliziral vpletenost koptov v vsakdanjem življenju. “Po desetih letih marginalizacije in lažne demokracije se nekateri kopti počutijo precej osamljeni”, zatrjuje novi koptski papež.

Nasilje proti koptom pa se vse od ‘arabske pomladi’, ki je privedla do Mubarakovega umika, stopnjuje. Tavadros II. meni, da bi se moral zdajšnji državni poglavar, predsednik Mohamed Mursi, ostreje odzvati na grožnje kristjanom.
Glede obetov o islamskih zakonih v državni ustavi pa koptski papež pravi: “Kakršni koli poskusi, da bi v ustavo uvajali verske zakone, ne bodo sprejemljivi, pa ne le za kopte, temveč tudi za ostale družbene skupine.”

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh