Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi napadi muslimanov na kristjane v Indoneziji

Objava: 15. 12. 2010 / 13:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi napadi muslimanov na kristjane v Indoneziji

Pripadniki 'Islamskega gibanja za reforme' so minulo nedeljo kristjanom v Bandungu preprečili obhajanje adventnega bogoslužja.

Kristjani v Indoneziji so ponovno postali tarča muslimanskih skrajnežev. Več kot sto pripadnikov 'Islamskega gibanja za reforme' je na tretjo adventno nedeljo v mestu Bandung kristjanom preprečilo obhajanje adventnega bogoslužja, so poročali indonezijski mediji. Tiskovni predstavnik islamskega gibanja je za medije izjavil, da je bilo bogoslužje nezakonito.

Huria Kristen Batak, največja protestantska skupnost v Indoneziji, že več let čaka na dovoljenje za gradnjo cerkve. Po predpisih pristojnega ministrstva iz leta 2006 bi moralo dovoljenje podpisati šestdeset prebivalcev mesta, kjer naj bi svetišče gradili. Indonezijski zagovorniki državljanskih pravic pa se pritožujejo, da oblasti upoštevajo le podpise muslimanskih prebivalcev. Poleg tega skrajneži pritiskajo na zmerne muslimanske vernike, naj ne podpišejo dovoljenja. Protestantska Cerkev od leta 1999 nedeljska bogoslužja obhaja v neki stanovanjski hiši.

Po obdobju sprostitve odnosov je število napadov muslimanskih skrajnežev na kristjane v letošnjem letu ponovno močno naraslo: po navedbah 'Krščanskega komunikacijskega foruma Džakarta' so od letošnjega januarja zabeležili že več kot štirideset napadov v cerkvah.

Trdnjave muslimanskih skrajnežev v Indoneziji so velemesta Bekasi, Bogor in Bandung v bližini prestolnice Džakarte.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh