Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi srbski pravoslavni škof ustoličen

Objava: 28. 12. 2010 / 14:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi srbski pravoslavni škof ustoličen

Okoli tisoč petsto ljudi se je udeležilo bogoslužja, ki ga je vodil beograjski patriarh Irinej.

Minulo nedeljo so v Prizrenu ustoličili novega srbskega pravoslavnega škofa raško-prizrenske škofije na Kosovem, Teodosija Šibalića. Slovesnega bogoslužja, ki ga je vodil beograjski patriarh Irinej, se je udeležilo okoli tisoč petsto ljudi, med njimi tudi srbski vicepremier Ivica Dačić in srbski minister za Kosovo Goran Bogdanović, ter predstavniki mednarodnih varnostnih enot UNMIK, KFOR, EULEX in OSZE.

Sedeminštiridesetletni Teodosije, do škofovskega imenovanja škofijski vikar, je bil za novega škofa izbran na jesenskem zasedanju srbskega cerkvenega vodstva v Beogradu. Nasledil je petinsedemdesetletnega škofa Artemija, ki se je bil v letošnjem februarju zaradi poneverbe cerkvenega denarja primoran upokojiti.

Novi škof je bil rojen leta 1963 v Čačku v zahodni Srbiji. Leta 1992 je bil imenovan za predstojnika samostana Visoki Dečani na zahodu Kosova, ki je pod njegovim vodstvom razvil v veliko središče meništva v srbski Cerkvi. Njegov novi škofovski sedež bo ponovno v Prizrenu, kjer je bila rezidenca srbskih pravoslavnih škofov do konca vojne na Kosovu junija leta 1999.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh