Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob valentinovem ponovno sto tisoč ‘ljubezenskih pisem od Boga’

Objava: 07. 02. 2011 / 11:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ob valentinovem ponovno sto tisoč ‘ljubezenskih pisem od Boga’

‘Valentinovi glasniki’ v Cerkvi naj bi širili sporočilo, da si Bog želi biti blizu slehernemu človeku.

V dunajski nadškofiji bodo okoli valentinovega, zavetnik zaljubljenih goduje 14. februarja, tudi v letošnjem letu ‘Valentinovi glasniki’ po avstrijski prestolnici mimoidočim razdelili preko sto tisoč ‘ljubezenskih pisem od Boga’ in jih povabili na ‘zmenek z Bogom’. Akciji, ki jo v dunajski nadškofiji prirejajo že šesto leto, se letos pridružujejo tudi v avstrijskih škofijah Železno, Linz in Salzburg.

V dunajski nadškofiji v valentinovi akciji sodeluje več kot dvesto župnijskih in redovnih skupnosti, gibanj in drugih cerkvenih ustanov. Med valentinovimi glasniki bo tudi letos moč najti znane cerkvene dostojanstvenike, začenši z dunajskim nadškofom kardinalom Christophom Schönbornom.

Na Dunaju trideset ‘cerkva za zmenke’ prejemnike pisem vabi, naj stopijo v stik z Bogom, v vabilu pa navajajo celo naslov, kamor lahko prejemniki pošljejo svoj odgovor. V katedrali sv. Štefana v središču avstrijske prestolnice bo tudi letos stolni župnik Anton Faber 14. februarja ob osmi uri zvečer podelil tradicionalni ‘blagoslov za zaljubljene’.

Kot sta na tiskovni konferenci pojasnila odgovorna za omenjeni projekt, Andrea Geiger in Otmar Spanner, zamisel o ‘ljubezenskih pismih’ priteguje vedno večji krog ljudi. Medtem ko na Dunaju že razvijajo nadaljne projekte, se za ‘ljubezenska pisma’ ogreva vedno več nemškh škofij, letos bo tako v njem prvič sodelovala tudi kölnska nadškofija, v preteklih letih pa je navdih za podobno akcijo pri avstrijskih sosedih našla tudi deželna evangeličanska Cerkev iz Hannovra.

‘Pogovoriva se,’ je zapisano v ‘ljubezenskem pismu od Boga’, ki prejemnika nagovori z naslednjimi besedami: ‘Zate, za mojo najboljšo zamisel!’. Pismo tudi letos vsebuje množico svetopisemskih navedkov in prejemnika vabi, naj sklene prijateljstvo z Bogom. ‘Dal Ti bom upanje in prihodnost. Tvoja svoboda mi pomeni vse,’ piše Bog, na koncu pa izreče še vabilo k pogovoru, v katerem mu lahko prejemnik pisma zaupa svoja razmišljanja.

Ilustracija: Andreja Gregorič

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh