Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob veliki noči rekordno število vstopov v katoliško Cerkev

Objava: 29. 03. 2011 / 09:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ob veliki noči rekordno število vstopov v katoliško Cerkev

V Veliki Britaniji bo med letošnjimi velikonočnimi prazniki med katoličane prestopilo tudi devetsto anglikancev, od tega enainšestdeset anglikanskih duhovnikov in diakonov.

Ob letošnjih velikonočnih praznikih bo v katoliško Cerkev v Veliki Britaniji vstopilo rekordno število novih vernikov. V Angliji in Walesu na največji krščanski praznik pričakujejo kar štiri tisoč sedemsto novih katoličanov, tako iz vrst anglikanskih vernikov kot tudi novokrščencev. Kot v svoji najnovejši izdaji poroča londonski katoliški tednik 'The Catholic Herald', bo med novimi katoličani okoli devetsto anglikancev, od tega enainšestdeset anglikanskih duhovnikov in diakonov.

Po večtedenskih pripravah bodo kandidati ob veliki noči prejeli zakrament svetega krsta, če so doslej bodisi pripadali drugi veroizpovedi ali pa niso bili vzgajani v duhu vere, ali pa zakrament svete birme – to velja za kristjane drugih krščanskih Cerkva. S prejemom omenjenih zakramentov bodo tudi uradno postali pripadniki katoliške Cerkve. Prva duhovniška posvečenja v novem ordinariatu za spreobrnjene anglikance naj bi po poročanju časnika sledila ob binkoštih.

Vatikan je novembra leta 2009 s papeževim odlokom 'Anglicanorum coetibus' omogočil lastne cerkvene strukture za anglikance, ki si želijo prestopiti v katoliško Cerkev. Te strukture spreobrnjenim vernikom dopuščajo ohranitev vrste anglikanskih tradicij. Sredi letošnjega januarja so v Veliki Britaniji ustanovili prvi ordinariat, ki ga vodi nekdanji anglikanski škof Keith Newton. Kot sporočajo iz Rima, bi lahko posebne ordinariate ustanovili tudi v Združenih državah Amerike, v Kanadi in Avstraliji.

V Vatikanu so večkrat poudarili, da nove strukture ne bi smele pomeniti ovir pri ekumenskem dialogu med katoličani in anglikanci. Pri tem ne gre za novačenje vernikov drugih Cerkva, ampak je zgolj tistim, ki si tega želijo, ponujeno zavetje nove duhovne domovine.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh