Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obisk nedeljskega bogoslužja osrečuje!

Objava: 11. 10. 2010 / 08:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obisk nedeljskega bogoslužja osrečuje!

Raziskava je pokazala, da so ljudje, ki ob nedeljah raje nakupujejo, pogosteje nesrečni.

Redno obiskovanje nedeljskih svetih maš dobrodelno deluje na naše dobro počutje. Tako kažejo izsledki raziskave, ki jih je nedavno objavil Inštitut za prihodnost dela iz nemškega Bonna. Kdor ob nedeljah raje nakupuje, je precej pogosteje nesrečen.

Med svojo dolgotrajno raziskavo sta ameriški znanstvenik William Sander in njegov izraelski kolega Danny Cohen-Zada petindvajset let preučevala nedeljske obrede državljanov v tistih ameriških zveznih državah, kjer trgovine ob nedeljah smejo normalno poslovati.

Kot ‘nesrečnih’ se je označilo devet odstotkov tistih, ki kljub odprtim trgovinam vztrajajo pri obiskovanju nedeljske svete maše. Delež tistih ‘nesrečnikov’, ki ne zahajajo v cerkev, je bil s sedemnajstimi in pol odstotki skoraj dvakrat večji.

V raziskavi je sodelovalo skupno deset tisoč katoličanov in protestantov. Izsledki so še pokazali, da je število rednih obiskovalcev nedeljskih bogoslužij upadlo, potem ko je bil sprejet zakon o nedeljskem poslovanju trgovin. Ljudje, ki so se odločili, da nedeljska sveta maša ne bo več del njihovega življenja, pa zunaj cerkvenih prostorov običajno ostanejo za vedno.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh