Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obiskali so nas časnikarji Glasa koncila

Objava: 05. 07. 2007 / 07:49
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obiskali so nas časnikarji Glasa koncila

Med uredniki in časnikarji hrvaškega katoliškega tednika Glas koncila iz Zagreba in Družine so že dlje časa dobri delovni odnosi, redko pa si najdemo čas tudi za srečanje, prijateljski pogovor in izmenjavo izkušenj ter pogledov na naše delo in prizadevanja. To se je zgodilo v sredo, 4. julija, ko nas je osem predstavnikov tega osrednjega hrvaškega katoliškega občila na čelu z direktorjem Nedjeljkom Pintarićem in glavnim urednikom Ivanom Miklenićem obiskalo na našem sedežu v Ljubljani.



Najprej so si ogledali prostore, kjer nastaja Družina in v katerih delamo pri njej zaposleni, nato pa smo se člani obeh uredništev usedli, da se pogovorimo, pa tudi kritično ovrednotimo naše delo, da bi bilo še boljše. Zasnovo Družine in njene publikacije je najprej predstavil njen odgovorni urednik mons. Franci Petrič, nato pa še za posamezna področja odgovorni uredniki. Podobno so naredili Hrvati. Sledil je pogovor, kaj bi pri obeh tednikih veljalo izboljšati, ki se je nadaljeval pri skupnem kosilu, kjer smo še utrdili našo povezanost v zavezanosti isti veri in podobnemu delu.



Trenutne razmere v Cerkvi v Sloveniji, posebej zadnja pastoralna in druga prizadevanja, je gostom v prostorih ljubljanskega nadškofijskega ordinariata predstavil škof dr. Anton Jamnik. Obisk v Sloveniji so gostje iz Zagreba končali z ogledom ljubljanske stolnice in molitvijo ob grobu dva dni prej pokopanega nadškofa Šuštarja. Sklenili smo, da se še vidimo, kajti oboji smo ugotavljali, kako potrebna in koristna so takšna srečanja na delovni, meddržavni in čisto človeški in krščanski ravni. Prihodnje srečanje bo v Zagrebu.

GLAS KONCILA

GK o srečanju


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh