Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Objavljen program za Duhovniški kongres 2010 v Rimu

Objava: 18. 08. 2009 / 15:08
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Objavljen program za Duhovniški kongres 2010 v Rimu

Papež naj bi se dvakrat sestal z udeleženci

Z mednarodnim Duhovniškim kongresom v Rimu od 9. do 11. junija prihodnje leto naj bi se zaključilo mednarodno ‘Leto duhovništva’. Po programu, ki so ga te dni objavili v Vatikanu, se bo kongres začel v Baziliki svetega Pavla zunaj obzidja, in sicer z molitvijo in s konferenco z naslovom ‘Spreobrnjenje in poslanstvo’. Seveda bo čas namenjen tudi spovedi in slovesnemu bogoslužju.

Drugi dan se bodo duhovniki in diakoni s celega sveta srečali pri bogoslužjih, molitvenih urah in na predavanjih v baziliki Santa Maria Maggiore. Osrednja tema drugega dne srečanja bo ‘Zgornja soba: priprošnja k Svetemu duhu z Marijo, v bratski skupnosti’. Zvečer se bodo udeleženci zbrali pri vigiliji na Trgu sv. Petra, s pričevanji, z glasbo in s češčenjem Najsvetejšega, kjer se jim bo pridružil tudi papež Benedikt XVI.

V petek, 11. junija, na praznik Srca Jezusovega, bo dan potekal na temo ‘S Petrom, v cerkveni skupnosti’. Za zaključek bo papež Benedikt XVI. v Baziliki sv. Petra daroval slovesno sveto mašo, s čimer bo zaključil mednarodno ‘Leto duhovništva’, obenem pa zaznamoval 150-letnico smrti arškega župnika, sv. Janeza Vianneya, zavetnika župnijskih duhovnikov. Za organizacijo srečanja, na katerem pričakujejo več tisoč udeležencev, je pristojen rimski romarski urad ‘Opera Romana Pellegrinaggi’, ki skrbi za evangelizacijo s pastoralnim turizmom in z romanji.

Letošnje ‘Leto duhovništva’ poteka pod geslom ‘Zvestoba Kristusa, zvestoba duhovnika’, prejšnja leta – med leti 1996 in 2004 - pa so bila mednarodna srečanja za duhovnike organizirana v Fatimi, v mestu Yamoussoucro na Slonokoščeni obali, v Sveti deželi, v Rimu, in nazadnje na Malti.

Dodatne informacije na spletnem naslovu

http://www.annussacerdotalis.org/

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh