Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obletnica prve spletne strani Katoliške cerkve v Sloveniji

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 08. 04. 2021 / 13:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.04.2021 / 05:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Obletnica prve spletne strani Katoliške cerkve v Sloveniji

Obletnica prve spletne strani Katoliške cerkve v Sloveniji

Katoliška cerkev v Sloveniji je na svetovni splet stopila 8. aprila 1996.

FOTO: Arhiv RKC.


Katoliška cerkev v Sloveniji je vstopila v svetovni splet na velikonočni ponedeljek, 8. aprila 1996, domena rkc.si pa je bila registrirana 3. aprila 1996.

Prva spletna stran Katoliške cerkve v Sloveniji je tako sovpadala s prvim obiskom papeža Janeza Pavla II. pri nas.

Aktualni dogodki in duhovna oaza

Na spletni strani so bili objavljeni aktualni dogodki Cerkve v Sloveniji in po svetu, obiskovalci strani so lahko tam poglabljali svoje duhovno življenje, spoznavali ureditev Cerkve, našli pa so tudi različne duhovne misli, iskrice, Božjo besedo in še marsikaj.

Stran je vsebovala prvine, za katere cerkveni dokumenti naglašajo, da morajo biti prisotne na internetu. To so hitro dostopne informacije, uporabni materiali, kontaktne osebe, skrb za izobraževanje … Spletna stran je tako postala kažipot vsem, ki so jo obiskali.

Prenova spletne strani leta 2012 in 2017

Leta 2010 je začelo Tajništvo Slovenske škofovske konference (SŠK) načrtovati prenovo spletne strani. Prenovljena spletna stran je začela delovati februarja 2012.

Pet let kasneje je sledila še grafična prenova. Leta 2017 je tako Slovenska škofovska konferenca predstavila grafično prenovljeno in posodobljeno spletno stran Katoliške cerkve v Sloveniji.

Stran deloma izhaja iz prejšnje, vendar je bralcem prijaznejša, saj ponuja napredno uporabniško izkušnjo in ohranja enotno podobo tudi na zaslonih mobilnih naprav.

Objave na spletni strani se dopolnjujejo s tistimi na družabnih omrežjih (Facebook in Twitter), na katerih je prisotna Katoliška cerkev v Sloveniji.

Celostne informacije o življenju Katoliške cerkve

Pomembna novost strani je neposredna dostopnost vsebin največjih uradnih katoliških virov informacij v slovenskem jeziku, to so Radio Vatikan, Radio Ognjišče in Družina. Cilj tega je, da se obiskovalcem posreduje celostno informacijo o življenju Katoliške cerkve na enem mestu.

Koncept strani so pripravili v Tajništvu SŠK, stran je grafično zasnoval Miha Omejc, za programersko izvedbo pa je poskrbel Peter Frank.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh