Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obnovljen kip Kristusa Odrešenika v Riu de Janeiru

Objava: 06. 07. 2010 / 08:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obnovljen kip Kristusa Odrešenika v Riu de Janeiru

Svetovno znani kip Kristusa Odrešenika v brazilskem Riu de Janeiru so po štirih mesecih obnovitvenih del ponovno slovesno odprli

Svetovno znani kip Kristusa Odrešenika v brazilskem Riu de Janeiru so po štirih mesecih obnovitvenih del ponovno slovesno odprli.

Velikanski kip Kristusa, ki s svojimi razprtimi rokami objema drugo največje mesto v Braziliji, velja za eno izmed sedmih čudes sodobnega sveta. Trenutno je osvetljen z zeleno in rumeno svetlobo v podporo brazilskim nogometašem na svetovnem prvenstvu.

Kip, ki je eden izmed najbolj prepoznavnih katoliških simbolov na svetu, bo prihodnje leto star osemdeset let. Obnovitvena dela so poskrbela za številna zatekanja, ki so že načela kapelo v vznožju kipa. Strokovnjaki poročajo, da so iz notranjosti obeh rok odstranili skupno okoli šeststo litrov vode. Kip so opremili tudi s strelovodi.

Ponovno odprtje kipa so obeležili s slovesno sveto mašo ob njegovem vznožju, ki jo je daroval pomožni škof iz Ria de Janeira, Dimas Lara Barbosa. Prelat je izrazil svojo hvaležnost ob zaključku obnovitvenih del, ki po njegovih besedah predstavljajo, ‘kako se človeška nadarjenost lahko združi z lepoto stvarstva in nam nudi edinstven spomenik umetnosti in vere’.

Povezave:
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/EFAA3FB86C35F41AC125769C00385C15?OpenDocument
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/F6AA67B4871EC7D6C1257685003B04D1?OpenDocument

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh