Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obvestilo o vpisu na Fakulteto za poslovne vede

Objava: 25. 02. 2011 / 10:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obvestilo o vpisu na Fakulteto za poslovne vede

Okvirni prvi rok za oddajo prijav za vpis je sicer 8. marec 2011, vendar bodo prijave sprejemali vse začetka oktobra 2011.

Fakulteta za poslovne vede (FPV), prva fakulteta nastajajoče katoliške univerze v Sloveniji, vabi k v vpisu v univerzitetni program Poslovne vede, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK.

Prednosti študija na FPV so:

 celovito in praktično znanje poslovnih ved;
 vzgoja za vrednote in družbeno odgovornost;
 delo v majhnih skupinah in individualen pristop k poučevanju;
 mednarodno sodelovanje ter dejaven stik s predstavniki slovenskih podjetij.

Okvirni prvi rok za oddajo prijav za vpis je sicer 8. marec 2011, vendar bodo prijave sprejemali vse začetka oktobra 2011.

Univerzitetni program Poslovne vede na FPV

Univerzitetni študijski program Poslovne vede je akreditiran pred Svetom RS za visoko šolstvo. Program traja tri leta (šest semestrov) in obsega 180 kreditnih točk. Izvaja se kot redni študij, oblika študija pa je prilagojena tudi zaposlenim študentom. Sestavljen je po pravilih bolonjskega procesa in je mednarodno primerljiv s programi fakultet v državah Evropske unije. Število študijskih predmetov je nizko, kar študentom olajšuje pridobivanje celostne izobrazbe s področja stroke in s tem konkurenčnosti diplomantov na trgu dela. Zagotovljena je prožnost učnega procesa oziroma kontaktnih vsebin znotraj predmeta (predavanja, vaje in seminarji), kjer posamezne sklope obširnega predmeta lahko predavajo gostujoči (tuji) profesorji. Študijski predmet se končuje ob koncu semestra. Predmetnik študija vsebuje katoliški identifikacijski predmet, ki sistematično zajema krščanske religiozne, antropološke in etične vsebine. Izbirni predmeti so umeščeni v zadnje semestre študija.

Posebnost programa je humanistični pristop k posredovanju strokovnega in praktičnega znanja, ki se dopolnjuje z vzgojo za vrednote, resnico in družbeno odgovornost. Fakulteta za poslovne vede želi bodočim diplomantom posredovati sporočilo, da je dobra poslovna odločitev le etična odločitev in da je pri poslovnih odločitvah potrebno upoštevati načelo enakosti vseh, na katere določena odločitev vpliva.

Naslov diplomanta po uspešno opravljenem študiju je univerzitetni diplomirani ekonomist. Univerzitetni program Poslovne vede daje izhodišče za začetek poklicne kariere ali nadaljevanje študija na fakultetah v Sloveniji ali tujini.

Več informacij o študiju na Fakulteti za poslovne vede in prijavnico za vpis najdete na spletnem naslovu http://www.katoliski-institut.si/.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh