Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obvestilo ob mednarodnem dnevu boja proti revščini

Objava: 18. 10. 2005 / 08:38
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obvestilo ob mednarodnem dnevu boja proti revščini

Slovenska karitas se je v sodelovanju z Zavodom Med.Over.Net v začetku septembra 2005 aktivno pridružila mednarodni kampanji Make poverty history.

Slovenska karitas se je v sodelovanju z Zavodom Med.Over.Net v začetku septembra 2005 aktivno pridružila mednarodni kampanji Make poverty history.

Kampanja ima namen opozoriti na revščino in vzpodbuditi državne voditelje, da začnejo uresničevati »tisočletne cilje«, ki so si jih zadali leta 2000 na srečanju OZN.

Pripravili so poseben poziv Naj revščina postane preteklost, ki vzpodbuja in opozarja slovenske in evropske voditelje, da si v domačem in evropskem merilu prizadevajo za zmanjšanje brezposelnosti in povečanje deleža BDP, ki ga evropske države namenjajo za humanitarno in razvojno pomoč.

Pozivu se je pridružilo 18 nevladnih organizacij in 1.019 posameznikov. Podpise bodo skupaj s pozivom izročili predsedniku države, predsedniku vlade, zunanjemu ministru in evropskemu komisarju g. Louisu Michelu.

Pozivu se na svoj način pridružuje tudi 25 osnovnih šol, ki so v teh dneh izvajale delavnice s temo Naj revščina postane preteklost. Na spletni strani http://zavod.over.net/novica.php so objavljeni izdelki osnovnošolcev.

Simbol kampanje Naj revščina postane preteklost so bele zapestnice. V prvem delu kampanje so jih razdelili 5.000 mladim v Stični na srečanju mladih. V teh dneh pa so jih posredovali tudi številnim radijskim postajam in jih povabili, da na današnji dan nagovorijo poslušalce k razmišljanju o revščini in o načinu reševanja te hude rane sveta, ki vsak dan vzame življenje 24.000 ljudem.

Predstavniki Karitas bodo danes obiskali družino na Bizeljskem, ki živi v težkih razmerah. Skupaj z lokalno skupnostjo bo Karitas tej družini pomagala zgraditi primerno bivališče v izmeri 50m2, saj sedaj družina živi v baraki. Karitas bo prispevala 4,2 milijona SIT, od tega 1 milijon SIT iz programa ZAupanje (http://www.karitas.si/zaupanje), 3,2 milijona SIT pa je v dobrodelne namene prispevala Hrvaška škofovska konferenca ob slovensko-hrvaškem srečanju, ki je bilo v soboto, 24. septembra na Brezjah.

TU SŠK

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh