Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od papeževega obiska naval na barcelonsko 'Sveto družino'

Objava: 21. 01. 2011 / 09:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Od papeževega obiska naval na barcelonsko 'Sveto družino'

Na zadnji dve januarski soboti španski policisti pripravljajo 'okrepitve', saj pričakujejo množice obiskovalcev.

Bazilika Svete družine v Barceloni je v zadnjem obdobju deležna pravega navala obiskovalcev. Ob sobotah, ko je vstop v svetišče tradicionalno brezplačen, v mesecu januarju tja prihajajo nepregledne množice obiskovalcev, kakršnih v katalonski prestolnici ne pomnijo.

Predsednik odbora za izgradnjo bazilike, Joan Rigol, tako povečano zanimanje za Gaudijevo arhitekturno umetnino pripisuje obisku papeža Benedikta XVI. Potem ko je sveti oče novembra lani blagoslovil glavni oltar in cerkev povzdignil v baziliko, si jo številni ljudje želijo tudi sami obiskati.

Po doslej znanih podatkih si je na prvo soboto v letošnjem letu baziliko Svete družine ogledalo okoli dvajset tisoč obiskovalcev. Minuli konec tedna je številka skočila že na triinštirideset tisoč. Ljudje so morali na vstop čakati tudi po dve uri. Varnostniki so morali zaradi dolge vrste čakajočih za promet začasno zapreti ulice okoli bazilike.

Za naslednji dve januarski soboti španska policija pripravlja močne okrepitve, saj pričakujejo še večje množice obiskovalcev. Vstopnica za ogled bazilike sicer stane dvanajst evrov.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh