Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odgovorni britanski diplomat suspendiran

Objava: 03. 05. 2010 / 08:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odgovorni britanski diplomat suspendiran

Po objavi spornega dokumenta sestavljena nova delovna skupina za pripravo papeževega obiska v Veliki Britaniji

Po škandalu zaradi objave spornega dokumenta, ki naj bi ga sestavili v delovni skupini za pripravo papeževega obiska Velike Britanije septembra letos, so na britanskem zunanjem ministrstvu popolnoma zamenjali celotno delovno skupino. Po novem bo priprave na obisk svetega očeta vodil nekdanji veleposlanik George Edgar, je poročal britanski nedeljnik ‘The Sunday Telegraph’.

Petdesetletni diplomat, ki je nazadnje služboval kot generalni konzul v ruskem Sankt Petersburgu, bo nadomestil enaintridesetletnega Anjouma Nooranija. Nooranija, ki je pakistanskega porekla, so suspendirali, čaka pa ga tudi disciplinski postopek, ki lahko privede celo do izgube delovnega mesta. Noorani je odgovoren za ‘šaljivi’ dopis, ki je poskrbel za precej hude krvi v odnosu med britanskimi gostitelji in Vatikanom.

Po objavi dokumenta v britanskem časopisju tako Noorani kot ostali člani delovne skupine niso več odgovorni za pripravo papeževega obiska. V spornem dopisu so pripravljalci obiska kot ‘idealen program za papeža’ med drugim predlagali blagoslovitev klinike za opravljanje splavov in blagoslovitev istospolnega zakona.

Potem ko je dokument prišel v javnost, se je moral britanski zunanji minister David Miliband pretekli teden za spodrsljaj uradno opravičiti, v Vatikanu pa je bila z opravičilom neprijetnost zaključena.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh