Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odlašanje z razglasitvijo Janeza Pavla II. za blaženega

Objava: 30. 06. 2010 / 08:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odlašanje z razglasitvijo Janeza Pavla II. za blaženega

Kot poročajo italijanski mediji, strokovnjaki dvomijo v uslišan čudež ozdravljenja na njegovo priprošnjo

V postopku za razglasitev nekdanjega papeža Janeza Pavla II. (1978-2005)za blaženega po poročanju italijanskih medijev prihaja do zavlačevanja. Povod za to naj bi bile težave glede čudeža ozdravljenja, ki naj bi se zgodil na priprošnjo poljskega papeža. Kot je v italijanskem časniku ‘Il Giornale’ zapisal vatikanski strokovnjak Andrea Tornelli, je zato precej vprašljiv tudi datum razglasitve v aprilu prihodnje leto.

Eden izmed zdravnikov, ki sodeluje pri medicinskih raziskavah za dokazovanje čudeža, naj bi dvomil v diagnozo francoske redovnice, ki naj bi kmalu po papeževi smrti ozdravela na povsem nepojasnjen način. Redovnica naj ne bi bila obolela za Parkinsonovo boleznijo, kot je bilo sprva določeno v diagnozi. Zaenkrat še ni jasno, ali bo postulator postopka, poljski monsinjor Slawomir Oder, nadaljeval s preiskavo omenjenega primera, ali pa bo za dokazilo čudeža izbral kakšen drug primer ozdravljenja, ki naj bi se zgodil na priprošnjo Janeza Pavla II. V Vatikanu glede tega niso podali uradne izjave.

Že pred tem so se pojavile domneve, da razglasitev Janeza Pavla II. za blaženega ni več tako visoko na prednostnem seznamu kot na začetku postopka. Kot je slišati iz vatikanskh krogov, sicer nihče ne dvomi v osebno svetost poljskega papeža, v določenem času bo zagotovo dosegel čast oltarja, vseeno pa je potrebno temeljiteje preiskati določene dogodke iz zadnjega obdobja njegovega pontifikata – predvsem ravnanje in odziv Vatikana v primerih spolnih zlorab znotraj cerkvenih ustanov.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh