Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odprtje razstave akademske slikarke Mire Ličen Krmpotić

Objava: 04. 04. 2011 / 06:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odprtje razstave akademske slikarke Mire Ličen Krmpotić

V Muzeju krščanstva na Slovenskem v cistercijanski opatiji v Stični bo jutri, v četrtek, 7. aprila 2011, odprtje likovne razstave z naslovom Via dolorosa.

V Muzeju krščanstva na Slovenskem v cistercijanski opatiji v Stični bo jutri, v četrtek, 7. aprila 2011, ob 18. uri sekretar na Ministrstvu za kulturo gospod Silvester Gaberšček odprl likovno razstavo Via dolorosa akademske slikarke Mire Ličen Krmpotić, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK.

Na razstavi bo predstavljen izbor sakralnih likovnih del znane primorske slikarke in restavratorke, ki, kakor je zapisala Nives Marvin, danes »gotovo sodi med tiste slovenske ustvarjalce, ki se ponašajo z izjemno impozantnim sakralnim opusom, ki je nenadomestljiv in sestavni del nacionalne likovne umetnosti zadnjih tridesetih let«.

Poleg nekaterih slikarkinih znanih umetnin bo na razstavi prvič na ogled njeno najnovejše delo, križev pot (fuzija stekla, 25 x 25 cm), ki ga je navdihnilo besedilo praškega nadškofa msgr. Miloslava Vlka. Nadškof Vlk je leta 1992 napisal meditacijo za molitev križevega pota v rimskem Koloseju, ki jo je na veliki petek vodil papež Janez Pavel II. (1978–2005).

Organizatorji so prepričani, da z razstavami sodobne sakralne likovne umetnosti posredno vplivajo na ozaveščanje in razvoj estetskega čuta pri posameznikih, na kakovost del, ki se pojavljajo na javnih mestih ter na njihove naročnike.

Razstavo, ki bo na ogled do 8. maja 2011, bo spremljal tudi razstavni katalog z naslovom Mira Ličen Krmpotić: Via dolorosa.


Besedilo je pripravila direktorica Muzeja krščanstva na Slovenskem mag. Nataša Polajnar Frelih, dodatne informacije pa so na voljo na spletnem naslovu http://www.mks-sticna.si./.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh