Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odstop škotskega nogometnega sodnika po žalitvi papeža

Objava: 03. 12. 2010 / 11:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odstop škotskega nogometnega sodnika po žalitvi papeža

Hugh Dallas je pred obiskom svetega očeta v Veliki Britaniji septembra letos pošiljal elektronsko pošto z opozorilom 'Pozor, papež prihaja!'.

Elektronska pošta s posledicami: Hugh Dallas, vrhovni sodnik škotskega nogometnega združenja, je po tem, ko je pošiljal sporočila z za papeža Benedikta XVI. žaljivo vsebino, odstopil s svojega položaja. Dallas se je z odstopom domnevno izognil pritiskom združenja in Škotske škofovske konference, ki je po neljubem dogodku zahtevala osebno odgovornost. Kot uradno utemeljitev za odstop je nekdanji sodnik, ki je sodil tudi na svetovnih nogometnih prvenstvih, navedel 'družinske razmere'.

Dallas je pred obiskom svetega očeta na Škotskem septembra letos s službenega elektronskega naslova pošiljal žaljivo pošto, v kateri naj bi bilo slikovno opozorilo z odraslo in otroško roko drugo v drugi ter besedilno sporočilo – 'Pozor, papež prihaja!'

Škofovska konferenca je pošto označila kot 'skrajno neprofesionalno in žaljivo'; dejanje je 'nedopusten napad na Cerkev in širjenje antikatolicizma'.

V škotskem nogometu vlada dolgoletna tradicija konfesionalnega razcepa. Predvsem v Glasgowu, kjer obstajata vrhunska katoliški (Celtic) in protestantski (Rangers) nogometni klub, je v zadnjih desetletjih v okviru nogometnih tekem prihajalo do nasilnih spopadov med pripadniki obeh veroizpovedi.

Na fotografiji: katoliška katedrala sv. Andreja v Glasgowu

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh