Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Osemdeset odstotkov nemških zdravnikov nasprotuje evtanaziji

Objava: 21. 07. 2010 / 07:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Osemdeset odstotkov nemških zdravnikov nasprotuje evtanaziji

Podoben odstotek je izrazil tudi prepričanje, da bi vzpostavitev sistema paliativne medicine znatno zmanjšala željo po evtanaziji.

Po izsledkih nedavno izvedene ankete osemdeset odstotkov nemških zdravnikov nasprotuje legalizaciji evtanazije. Podoben odstotek je izrazil tudi prepričanje, da bi vzpostavitev sistema paliativne medicine znatno zmanjšala željo po evtanaziji. Omenjena anketa je bila izvedena po naročilu Nemške zdravniške zbornice.

Po mnenju skoraj devetdesetih odstotkov zdravnikov bi legalizacija samomora z zdravniško pomočjo lahko pripeljala do tega, da bi si ljudje prizadevali za evtanazijo zgolj zato, da ne bi predstavljali bremena družini in širši družbi. Triinsedemdeset odstotkov zdravnikov pa je po izsledkih ankete sodeč prepričanih, da so zmogljivosti za paliativno medicinsko oskrbo zaenkrat nezadostne.

Tri četrtine izprašanih zdravnikov podpira umetno podaljševanje življenja na predhodno jasno izrečeno željo bolnika, sedemintrideset odstotkov pa zagovarja samomor ob zdravniški pomoči pod določenimi pogoji. Evtanazijo si kot enega izmed možnih medicinskih ukrepov predstavlja četrtina nemških zdravnikov.

Predsednik Nemške zdravniške zbornice, Jörg-Dietrich Hoppe, je ob tem pojasnil, da si zdravniki ne želijo bolnikov izpostaviti družbenemu pritisku po potrebnosti evtanazije. Ta tudi ne bi smela postati merilo in kasneje morda celo nekaj običajnega. Pomemben je pravilen pristop do sodobne paliativne medicinske oskrbe, ki na smrt bolnemu človeku omogoča življenje s čim manj bolečinami in ovirami.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh