Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

P. Lombardi: Rešitev čilskih rudarjev je praznik življenja

Objava: 18. 10. 2010 / 08:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

P. Lombardi: Rešitev čilskih rudarjev je praznik življenja

Papež je v svoji sobi hranil čilsko zastavo s podpisi rudarjev kot opomin na njihovo trpljenje.

Rešitev triintridesetih čilskih rudarjev, ki so bili več kot dva meseca v rudniku San Jose v puščavi Atacama ujeti sedemsto metrov pod zemljo, je praznik življenja, je v oddaji Octava Dies na vatikanski televiziji poudaril papežev tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Osvoboditev je torej velik praznik, je dejal p. Lombardi in dodal, da naj bi reševanje rudarjev spremljala več kot milijarda ljudi, v takšnem velikem zanimanju za reševanje človeških življenj pa je po Lombardijevih besedah v ospredje stopilo predvsem zavedanje o vrednosti življenja.

Toda ko se po eni strani veselimo za novo obzorje življenja triintridesetih rešenih rudarjev, naše misli uhajajo k številnim drugim rudarjem po svetu, katerih usoda je bila ali bo drugačna od usode čilskih, kot tudi k številnim drugim človeškim bitjem, ki umirajo pozabljena ali nespoštovana, je dejal papežev tiskovni predstavnik in izrazil upanje, da bi se čudovita zavzetost za rešitev triintridesetih človeških življenj pomnožila in pokazala tudi pri reševanju drugih ljudih. Ob tem je p. Lombardi izpostavil vlogo množičnih medijev, ki naj, kot je dejal, svet spodbujajo k zavzetosti za življenje.

Direktor vatikanskega radia je spomnil še na čilsko zastavo s podpisi vseh triintridesetih čilskih rudarjev, ki jo je na nedavnem kongresu o katoliškem tisku, ki je potekal v Vatikanu, svetemu očetu predal nek mladi Čilenec, ter pojasnil, da je Benedikt XVI. zastavo postavil v svojo sobo ter se ob njej vsak dan v molitvi spominjal rudarjev, ujetih pod zemljo, vse dokler teh niso rešili.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh