Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

P. Tom se je srečal s papežem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 09. 2017 / 07:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

P. Tom se je srečal s papežem

Fotografije včerajšnjega srečanja prikazujejo, kako je Frančišek blagoslovil osvobojenega duhovnika.

Papež Frančišek se je včeraj srečal z indijskim salezijancem p. Tomom Uzhunnalilom, ki je bil v teh dneh v Jemnu izpuščen iz leto in pol dolgega ujetništva med islamskimi skrajneži. Do srečanja je prišlo po včerajšnji splošni avdienci, fotografije pa prikazujejo, kako je papež blagoslovil osvobojenega duhovnika in mu na čelu naredil znamenje križa.



P. Tom se je ob srečanju s papežem sklonil do tal in svetemu očetu poljubil stopala, Frančišek pa ga je takoj prijel, ga dvignil in mu poljubil roke. Indijski duhovnik se je zahvalil svetemu očetu in mu zaupal, da je »vsak dan molil zanj ter daroval svoje trpljenje za poslanstvo in dobro Cerkve.« Pojasnil je tudi, da od ugrabitve dalje ni mogel »obhajati evharistije«, vsak dan pa je v sebi, v srcu ponavljal besedilo svete maše. Dejal je, da »še vedno moli za vse tiste, ki so mu bili duhovno ob strani«, še posebej pa se v molitvi spominja štirih sester in dvanajstih drugih oseb, ki so jih ubili ob njegovi ugrabitvi. P. Tom je posebej hvaležen omanski vladi, ki se je zavzela za njegovo osvoboditev.

Petinpetdesetletni salezijanski duhovnik, po rodu iz Kerale, pripoveduje, da je bil vzgojen v krščanski veri v globoko katoliški družini. Njegov stric Matej, prav tako salezijanec, ki je umrl leta 2015, je ustanovil misijon v Jemnu. P. Tom je bil v trenutku ugrabitve v Jemnu že četrto leto.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: splet / OssRom

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh