Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pakistanski škofje osupli nad umorom območnega guvernerja

Objava: 07. 01. 2011 / 13:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pakistanski škofje osupli nad umorom območnega guvernerja

Predsednik Pakistanske škofovske konference nadškof Saldanha je povedal, da so z njegovo smrtjo izgubili velikega prijatelja in zvestega borca proti zakonu o bogoskrunstvu.

Pakistanska škofovska konferenca se je z žalostjo odzvala na smrt guvernerja province Pundžab, Salmana Taseerja. Guvernerja, enega najostrejših kritikov spornega zakona o bogoskrunstvu, je po poročanju medijev minuli torek z devetimi streli umoril njegov osebni stražar. Zločin se je zgodil v pakistanski prestolnici Islamabad v bližini nekega nakupovalnega središča, ko je Taseer ravno izstopal iz avta. Strelnim ranam je podlegel v bolšnici. Storilec je svoj zločin komentiral z izjavo, da je želel guvernerja kaznovati za njegovo stališče do omenjenega zakona.

Taseer je postal tarča islamskih skrajnežev, ko se je zavzel za petinštiridesetletno kristjanko Asio Bibi, ki je bila lanskega novembra v svojem rodnem mestu Sheikhupura v provinci Pundžab zaradi 'bogoskrunstva' obsojena na smrt. Po ostrih mednarodnih protestih je pakistanska vlada sprva napovedala reformo zakona o bogoskrunstvu, soprog obsojene pa je na razsodbo sodišča vložil pritožbo.

Predsednik Pakistanske škofovske konference, nadškof Lawrence Saldanha, je za nemško katoliško agencijo KNA povedal, da je s smrtjo guvernerja Taseerja izgubil velikega prijatelja in zvestega borca proti zakonu o bogoskrunstvu. Taseer je pri pakistanskem predsedniku Asifu Aliju Sardariju vložil peticijo za izpustitev Bibijeve. Konzervativni muslimani so štiriinšestdesetletnemu guvernerju očitali odpadništvo od islama.

Trenutno v Pakistanu potekajo protesti proti morebitni reformo zakona o bogoskrunstvu. Pred tednom dni so tržnice in trgovine v večjih pakistanskih mestih ostale zaprte, s čimer se je na tisoče prodajalcev in trgovcev odzvalo pozivu k stavki, ki so ga izdale konzervativne verske stranke.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh