Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Argentincem: »Moja ljubezen do domovine je močna«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 03. 2018 / 08:55
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2018 / 09:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Argentincem: »Moja ljubezen do domovine je močna«

Pismo svetega očeta rojakom: zahvala in prošnja za odpuščanje.
Ob peti obletnici pontifikata je papež Frančišek svojim rojakom napisal neobičajno pismo, je minuli konec tedna poročal spletni portal Vatican News. »Rad bi vam povedal, da je ljubezen do domovine v meni še vedno močna,« piše sveti oče in dodaja: »Vse tiste, ki so kakšno izmed mojih dejanj občutili kot žalitev, prosim odpuščanja.« Vse, kar si želi, je delati dobro, pojasnjuje Frančišek in v pismu zagotavlja, da mu v njegovi starosti ni več kaj dosti do lastnih interesov. Dela pa napake kot vsak običajen človek.



Katera dejanja ali napake ima v mislih, papež v pismu ne zapiše. Ob njegovem zadnjem obisku v Latinski Ameriki, najprej v Kolumbiji in nato v Čilu, je bilo iz Argentine slišati precej kritik, da je edina država na južnoameriški celini, ki je še ni obiskal, njegova domovina. Papeževo pismo je izšlo na naslovnici vseh osrednjih sobotnih časnikov v Argentini, objavila pa ga je tamkajšnja škofovska konferenca.

»Vi ste moj narod, narod, ki me je izoblikoval, me pripravil,« se papež spominja svoje domovine. »Četudi nam zdaj ni dano, da bi skupaj živeli v naši ljubi Argentini, imejte v mislih, da je Bog enega izmed vas poklical, naj v vseh kotičkih sveta oznanja sporočilo vere, usmiljenja in bratstva.«

Frančišek se Argentincem zahvaljuje za vse izraze bližine, ki jih je prejel ob obletnici pontifikata, tako od uradnih državnih predstavnikov kot tudi in predvsem od številnih drugih sodržavljanov z najrazličnejših verskih, političnih in ideoloških področij. Njegovo pismo je odgovor na te pozdrave in izrečena voščila.

Papež Argentince tudi prosi, naj ostanejo zagovorniki življenja in pravičnosti, da bosta v domovini lahko rasla mir in bratstvo. Pismo zaključi z besedami »Z naklonjenostjo brata in očeta« ter lastnoročnim podpisom.

Vir: Kathpress
Foto: Wikimedia Commons

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh