Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež avgusta potuje na srečanje družin v Dublin

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 03. 2018 / 08:24
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2018 / 09:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež avgusta potuje na srečanje družin v Dublin

Papež avgusta potuje na srečanje družin v Dublin

Včerajšnje splošne avdience se je udeležila delegacija z Irske pod vodstvom nadškofa Martina.

Papež Frančišek je potrdil, da se bo osebno udeležil devetega svetovnega srečanja družin na Irskem v letošnjem avgustu. »Moj namen je, da 25. in 26. avgusta obiščem Dublin,« je dejal ob koncu včerajšnje splošne avdience, ko je pozdravil angleško govoreče romarje na Trgu sv. Petra.



Vatikan Frančiškovega potovanja na Irsko doslej še ni uradno potrdil, vendar naj bi bila udeležba svetega očeta na svetovnem srečanju družin zagotovljena. Od leta 1990 dalje so se papeži udeležili vseh srečanj, ki so prirejena vsaka tri leta. Leta 2015 je Frančišek udeležbo na srečanju družin v Filadelfiji združil z obiskom Washingtona in potovanjem na Kubo. Mediji so v preteklih mesecih ugibali, ali bo Frančišek ob obisku Dublina potoval tudi na Severno Irsko, iz Vatikana pa je slišati, da je treba počakati na uradni program potovanja.

Svetovno srečanje družin Katoliške cerkve v Dublinu prirejajo med 21. in 26. avgustom letos. V središču množičnega dogodka naj bi bila papeževa posinodalna spodbuda o zakonu in družini z naslovom Radost ljubezni. Uradno geslo srečanja je »Evangelij družine, veselje za svet«.

Srečanje se začne 21. avgusta z istočasno slovesnostjo ob odprtju v 26 katoliških škofijah na irskem otoku. Sledijo trije dnevi pastoralnega kongresa z bogatim in pisanim spremljevalnim programom. 25. avgusta je predvideno množično družinsko slavje z bogoslužji, koncertom in pričevanji družin z vseh koncev sveta. Svetovno srečanje družin se bo zaključilo 26. avgusta s slovesno evharistijo.

Včerajšnje splošne avdience v Vatikanu sta se udeležila tudi dublinski nadškof Diarmuid Martin in glavni tajnik pripravljalnega odbora svetovnega srečanja družin, Tim Bartlett. Dve irski družini sta Frančišku predstavili »ikono Svete Družine«. Ikona svetovnega srečanja družin, ki jo je oblikoval romunski ikonograf Mihai Cucu, od uradnega začetka priprav na srečanje minulo poletje roma po vseh irskih župnijah.

Vir: Kathpress
Foto: RV / AP

Preberite tudi:

Irska v pripravah na srečanje družin

Svetovno srečanje v irski prestolnici je na programu med 21. in 26. avgustom prihodnje leto.


V pričakovanju srečanja družin na Irskem

V Vatikanu so objavili papeževo pismo ob svetovnem dogodku prihodnje leto.

Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh