Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Benedikt XVI. bo 27. oktobra obiskal Assisi

Objava: 05. 04. 2011 / 07:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Benedikt XVI. bo 27. oktobra obiskal Assisi

V Vatikanu so predstavili program ob svetovnem dnevu molitve za mir, dogodek pa naj bi vključeval vse tiste, 'ki se zavedajo skupne odgovornosti za temelje pravičnosti in miru'.

Papež Benedikt XVI. bo na svetovni dan molitve za mir, ki ga prirejajo 27. oktobra v Assisiju, poleg predstavnikov krščanskih verskih skupnosti in glavnih svetovnih verstev povabil tudi nekatere osebnosti iz kulturnega in znanstvenega sveta, ki čeprav ne izpovedujejo nobene vere, priznavajo, da so na poti iskanja resnice, in čutijo odgovornost za pravičnost in mir na svetu. To je moč sklepati iz prve objave programa za molitveno srečanje, ki so ga v Vatikanu predstavili minulo soboto.

Srečanje, ki ga je sveti oče napovedal že na novega leta dan, bo potekalo pod geslom 'Romarji resnice, romarji miru'. Povod papeževega obiska v rojstnem mestu sv. Frančiška je petindvajseta obletnica svetovnega dneva molitve za mir, ki je leta 1986 v Assisiju potekal na željo papeža Janeza Pavla II. 27. oktobra letos pa v Assisiju prirejajo 'Dan premišljevanja, dialoga in molitve za mir in pravičnost v svetu'.

Srečanje petindvajset let po prvem velikem molitvenem dnevu za mir naj bi vključevalo vse tiste ljudi, 'ki se zavedajo skupne odgovornosti za temelje pravičnosti in miru', je zapisano v programskem listu. Pri tem naj bi se izogibali sleherne oblike vmešavanja verskih vsebin in izraznih oblik.

Papež Benedikt XVI. se bo na romanje v Assisi z vlakom odpravil 27. oktobra zjutraj, skupaj z vatikansko delegacijo. Po prihodu bo sledilo prvo srečanje v baziliki Marije Angelske, na katerem se bodo udeleženci ozrli na dosedanje molitvene dneve med leti 1986 in 2002, obenem pa bo predstavljena tudi tema dneva molitve za mir. Poleg Benedikta XVI. bodo imeli nagovore še predstavniki drugih delegacij. Po skupnem obedu bo sledil 'čas tišine za osebno premišljevanje in molitev'.

Popoldan se bodo udeleženci podali na 'romarsko pot' proti baziliki sv. Frančiška – molče v osebni molitvi, kot je zapisano v osnutku programa. Pod srednjeveško cerkvijo bo zaključno srečanje s 'slovesno obnovitvijo skupnih prizadevanj za mir'.

Benedikt XVI. bo na predvečer romanja v Assisi v vatikanski baziliki sv. Petra vodil molitveno bdenje z verniki rimske škofije. Tudi krajevne Cerkve in cerkvene skupnosti po vsem svetu so povabljene, da pripravijo podobna molitvena srečanja. Sveti oče katoliške vernike vabi, naj se duhovno povežejo z dnevom molitve za pravičnost in mir ter izraža hvaležnost vsem, ki bodo 27. oktobra lahko prišli v Assisi.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh