Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Benedikt XVI. bo prihodnje leto obiskal Nemčijo

Objava: 23. 11. 2010 / 09:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Benedikt XVI. bo prihodnje leto obiskal Nemčijo

Nadškof Zollitsch je že potrdil obisk Berlina, Freiburga in Erfurta septembra 2011.

Papež Benedikt XVI. bo prihodnje leto, predvidoma septembra, obiskal Nemčijo, je minuli konec tedna sporočil predsednik Nemške škofovske konference nadškof Robert Zollitsch. V sporočilu za javnost je tudi zapisal, da bodo svetega očeta predvidoma gostile nadškofiji Berlin in Freiburg ter škofija Erfurt. Nadškof Zollitsch je izrazil veselje, da je papež sprejel povabilo zveznega predsednika Christiana Wulffa in Nemške škofovske konference ter poudaril, da bo obisk Benedikta XVI. za državo in Cerkev zelo pomenljiv trenutek.

Kot je poudaril nadškof Zollitsch, je Nemška škofovska konferenca svetemu očetu globoko hvaležna za njegovo odločitev saj bo njegov obisk okrepil Cerkev v Nemčiji in njeno služenje ljudem in družbi. Benedikt XVI. je bil po besedah nadškofa Zollitscha vedno del njihove poti pričevanja za vero in Nemcem je v veliko čast, da sedaj prihaja k njim ter da bo s svojo veliko osebno zavzetostjo potrdil vez med katoličani in vsemi možmi in ženami v svoji domovini.

Podrobnosti o papeževem obisku Nemčije bodo znane že pred božičem, to pa bo tretji obisk domovine v času njegovega pontifikata. Leta 2005 se je udeležil svetovnega dneva mladih v Kölnu, leto kasneje pa je pripotoval na pastoralni obisk na Bavarsko. Potovanje v Berlin, Freibug in Erfurt bo prvi državniški obisk Nemčije.

Poleg Nemčije bo papež Benedikt XVI. prihodnje leto obiskal še Zagreb, kamor naj bi odpotoval v začetku junija, in Madrid, kjer se bo avgusta udeležil svetovnega dneva mladih. Po besedah vatikanskega tiskovnega predstavnika sveti oče prihodnje leto zagotovo ne bo obiskal Latinske Amerike.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh