Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Benedikt XVI. na apostolskem potovanju v Franciji

Objava: 04. 09. 2008 / 12:12
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Benedikt XVI. na apostolskem potovanju v Franciji

Papež Benedikt XVI. se bo med 12. in 15. septembrom 2008 mudil na apostolskem potovanju v Franciji, in sicer ob 150. obletnici prvih prikazovanj v Lurdu.

Prvi dan obiska bo obiskal Pariz. Najprej ga bodo na letališču sprejeli predstavniki krajevne Cerkve, nato pa se bo v Elizejski palači srečal s predstavniki države. V nadaljevanju je predvideno srečanje z Judi in muslimani ter s kulturniki. V katedrali Notre-Dame se bo med molitvijo večernic srečal s škofi, duhovniki, redovniki in redovnicami, bogoslovci in mladimi.

Po obisku Pariza bo papež od 13. do 15. septembra 2008 v Lurdu, ki velja za enega največjih romarskih krajev na svetu. Na srečanje s papežem so bili povabljeni tudi vsi predsedniki evropskih škofovskih konferenc. Srečanja se bo kot predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) udeležil ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran.

V soboto, 13. septembra 2008, bo papež – po obisku pomembnejših romarskih točk – v večernih urah vodil somaševanje in procesijo z lučkami na trgu pred baziliko. Vrhunec praznovanja bo nedeljsko slovesno somaševanje z duhovniki in škofi, ki bo potekalo ob 10. uri na trgu pred baziliko. Po sv. maši bo sledila še evharistična pobožnost.

Papež bo potovanje v Franciji in bivanje v Lurdu sklenil v ponedeljek, 15. septembra 2008, s sv. mašo za bolnike, kjer bo bolnim in ostarelim podelil zakrament bolniškega maziljenja.

TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh