Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Benedikt XVI. prihaja na Dunaj kot voščena figura

Objava: 20. 09. 2010 / 08:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Benedikt XVI. prihaja na Dunaj kot voščena figura

Spomladi prihodnje leto bo muzej voščenih lutk ‘Madame Tussauds’ v dunajskem Pratru odprl svojo izpostavo.

Papež Benedikt XVI. spomladi prihodnje leto prihaja na Dunaj kot ‘stalni gost’: najznamenitejši muzej voščenih lutk bo takrat v avstrijski prestolnici odprl svojo izpostavo. Kot poroča avstrijska katoliška agencija Kathpress, bo v zabaviščnem parku Prater na ogled sedemdeset predvsem iz avstrijskega javnega življenja znanih osebnosti, med njimi pa bo tudi figura sedanjega papeža. Benedikt XVI. bo razstavljen v družbi Sigmunda Freuda, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Johanna Straußa, Arnolda Schwarzeneggerja, Nikija Laude, Falca in drugih znanih Avstrijcev.

Dunajska izpostava ‘Madame Tussauds’ bo po pričakovanjih svoja vrata odprla aprila 2011, predvideni prostor pa stoji poleg znamenitega ‘Velikega kolesa’ (Riesenrad). Stroški odprtja novega muzeja znašajo okoli 11,4 milijona evrov.

Muzej voščenih lutk ‘Madame Tussauds’ obiskovalce že več kot dvesto let razveseljuje z življenjsko stvarnimi upodobitvami znanih osebnosti iz sveta politike, kulture, znanosti, zabave in športa. Poleg prvotnega muzeja v Londonu so odprli še izpostave v Berlinu, Amsterdamu, New Yorku, Washingtonu, Hollywoodu, Las Vegasu, Šanghaju in Hongkongu. Predprodaja vstopnic za obisk nove znamenitosti v dunajskem Pratru se je že pričela.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh