Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Benedikt XVI. sprejel člane Mednarodnega odbora

Objava: 07. 12. 2007 / 08:47
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Benedikt XVI. sprejel člane Mednarodnega odbora

Papež Benedikt XVI. je v četrtek dopoldne, 6. decembra, sprejel 23 članov mešanega Mednarodnega odbora, v katerem so predstavniki Baptistične svetovne zveze in Papeškega sveta za pospeševanje edinosti kristjanov.

Vesel sem, je dejal na začetku svojega krajšega govora sveti oče, da ste si za kraj srečanja izbrali Rim, kjer sta apostola Peter in Pavel oznanjala evangelij in svoje pričevanje o vstalem Gospodu kronala s prelitjem krvi. Upam, da bodo vaši pogovori obrodili bogate sadove: napredek dialoga, večje poznavanje in sodelovanje med katoličani in baptisti.

Za sedanjo stopnjo stikov ste izbrali temo Božja Beseda v življenju Cerkve: Sveto pismo, izročilo in koinonija, ki nudi obetaven okvir za zgodovinsko tako nasprotujoče si tematike, kot je odnos med Svetim pismom in izročilom, razumevanjem krsta in ostalih zakramentov, mesto Marije v skupnosti Cerkve in naravo nadzora ter prvenstvo duhovniške strukture Cerkve. Če želimo uresničiti spravo in pospešiti sodelovanje med katoličani in baptisti, se moramo z navedenimi tematikami soočiti in jih skupaj pretresti v duhu odprtosti in medsebojnega spoštovanja ter v zvestobi resnici ter odrešujoči moči evangelija Jezusa Kristusa. Kot verniki Kristusa priznavamo kot edinega posrednika med Bogom in človeštvom (1 Tim 2,5), kot našega odrešenika in rešenika. On je vogelni kamen, glava telesu, ki je Cerkev. V adventu pričakujemo njegov prihod v molitvenem pričakovanju. Danes, tako kot vedno, svet potrebuje to, da skupaj pričujemo za Kristusa, in upanje, ki ga prinaša evangelij. Pokorščina Gospodu naj nas vztrajno spodbuja, da bomo torej hrepeneli po tisti edinosti, ki jo tako ganljivo izraža Jezusova duhovniška molitev: da bi bili eno, da bo svet veroval (Jn 17,21). Zato pomanjkljiva edinost med kristjani odprto nasprotuje Kristusovi volji, povzroča blokado sveta in mrtviči najsvetejšo stvar, namreč oznanjevanje veselega sporočila vsemu stvarstvu. Dragi prijatelji, je zaključil papež svoj nagovor, zagotavljam vam svoje najboljše želje in molitve za pomembno delo, ki ste ga povzeli. Na vaše pogovore in na vsakega od vas in na vse, ki so vam blizu, z veseljem kličem darove Svetega Duha: modrost, razumevanje, moč in mir.

RV

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh