Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Papež bi me v dvoboju premagal«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 09. 2016 / 10:58
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Papež bi me v dvoboju premagal«

Anglikanski primas nadškof Welby je odgovarjal na otroška vprašanja.

Če bi lahko anglikanskemu primasu nadškofu Justinu Welbyju zastavili katero koli vprašanje, verjetno na vrhu vašega seznama ne bi bilo, ali bi v dvoboju premagal papeža Frančiška.



Prav to pa ga je vprašal deček na krščanskem festivalu v Veliki Britaniji, ki se ga je udeležil tudi nadškof Welby.

Anglikanski primas radovedneža ni kar tako odslovil, ampak mu je ponudil iskren odgovor: »Papež bi zmagal iz večih razlogov. Ima večjo palico kot jaz. In večje pokrivalo. Boljši je od mene.«

Nadškof je tudi dejal, da ga je Frančišek, ko sta se prvič srečala, malce zbadal. O srečanju je takole povedal: »Papež me je pogledal in mi rekel: Jaz sem starejši. Šalil se je, jaz pa sem ga sprva vzel resno. Odvrnil sem: Seveda ste, kajti bil sem ves prestrašen. In je dejal, da je on svoj položaj nastopil na četrtek, jaz pa na soboto, torej dva dni starejši!«

Nadškof Welby naj bi se s svetim očetom znova srečal 5. oktobra v Rimu, kjer bosta skupaj obhajala večernice v baziliki sv. Gregorja Velikega. Srečanje zaenkrat še ni bilo uradno objavljeno, vendar naj bi po zagotovilu visokega predstavnika anglikanske Cerkve v Rimu do njega zagotovo prišlo.

Anglikanski primas naj bi v Rimu preživel dva dneva, prvi dan bo obhajal večernice, drugi dan pa ga bo papež sprejel v zasebno avdienco, na kateri se bosta pogovarjala o ekumenskih odnosih.

Nadškof Welby se je s papežem Frančiškom v Vatikanu doslej srečal dvakrat: 14. junija 2013 in 16. junija 2014.

Vir: www.catholicherald.co.uk
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh