Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo 16. septembra v Glasgowu maševal na prostem

Objava: 10. 06. 2010 / 07:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo 16. septembra v Glasgowu maševal na prostem

Vseh 450 škotskih župnij bo prejelo določeno število vstopnic za udeležbo pri bogoslužju

Prva sveta maša na prostem, ki jo bo na svojem potovanju po Veliki Britaniji daroval papež Benedikt XVI., bo v četrtek, 16. septembra letos, v škotskem Glasgowu, je včeraj potrdila Škotska škofovska konferenca. Slovesno bogoslužje s papežem bodo škotski verniki obhajali v glasgowskem parku Bellahouston, kjer je med svojim zgodovinskim obiskom leta 1982 maševal že nekdanji papež Janez Pavel II.

Kot so še sporočili s Škotske škofovske konference, bo vseh 450 škotskih župnij prejelo določeno število vstopnic za udeležbo pri bogoslužju. Škofje pričakujejo, da se bo slovesnosti lahko udeležila približno polovica vseh rednih obiskovalcev nedeljskih bogoslužij. Povprečno število vernikov pri nedeljski maši na Škotskem je 185.000.

Benedikt XVI. bo Veliko Britanijo obiskal med 16. in 19. septembrom letos. To bo prvi državniški obisk kakega papeža v tej deželi. Janez Pavel II. je leta 1982 Združeno kraljestvo obiskal le kot romar.

Svetega očeta bo 16. septembra v Edinburghu sprejela britanska kraljica Elizabeta II. s soprogom princem Filipom. Nadaljne postaje štiridnevnega potovanja vključujejo govor v londonskem Westminstru, ekumensko bogoslužje z anglikanskim nadškofom Rowanom Williamsom v westminstrski opatiji, v Coventryju pa še slovesna razglasitev kardinala Johna Henryja Newmana (1801-1890) za blaženega.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh