Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo 19. junija obiskal San Marino

Objava: 28. 02. 2011 / 10:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo 19. junija obiskal San Marino

Predvideno je slovesno bogoslužje na stadionu, sestanek z vlado in srečanje z mladimi v sosednji italijanski provinci Rimini.

Papež Benedikt XVI. bo v nedeljo, 19. junija, obiskal Republiko San Marino. Na programu obiska je slovesno bogoslužje na največjem stadionu žepne države, uradni sestanek s tamkajšnjo vlado in srečanje z mladimi v sosednji italijanski provinci Rimini, so minuli konec tedna sporočili iz Vatikana.

Sveti oče bo v San Marino, državico na Jadranski obali v bližini letovišča Rimini, v zgodnjih jutranjih urah odpotoval s helikopterjem. Na stadionu Serravalle, ki sprejme okoli sedem tisoč obiskovalcev, bo daroval slovesno sveto mašo in nato zmolil angelovo češčenje. Kosil bo s prireditelji obiska na škofiji San Marino-Montefeltro ter s člani Mednarodnega sklada Janeza Pavla II. za socialni nauk Cerkve. Pozno popoldne se bo sestal s člani tamkajšnje vlade v vladni palači, za politike bo sveti oče pripravil krajši nagovor.

Po pozdravu državnih prirediteljev obiska se bo Benedikt XVI. zvečer odpravil v sanmarinsko baziliko, kjer bo počastil relikvije zgodnjekrščanskega diakona Marina, nato pa bo s helikopterjem odletel v italijansko skupnost Pennabilli v provinci Rimini. Najprej si bo ogledal tamkajšnjo katedralo, ob sedmi uri zvečer pa se bo na trgu sestal s škofijsko mladino, ki jo bo prav tako nagovoril. PO zaključku srečanja se bo sveti oče vrnil v Vatikan.

Zadnji obisk papeža so v San Marinu doživeli leta 1982, ko jih je obiskal Janez Pavel II. Državica meri enainšestdeset kvadratnih kilometrov, v njej pa živi okoli trideset tisoč prebivalcev. K škofiji San Marino sodijo tudi nekatera področja v Italiji.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh