Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo avtorske prihodke svoje nove knjige namenil dobrodelnosti

Objava: 17. 03. 2011 / 08:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo avtorske prihodke svoje nove knjige namenil dobrodelnosti

Polovica honorarja različnim človekoljubnim organizacijam, druga polovica vatikanski Ustanovi Josepha Ratzingerja – Benedikta XVI.

Papež Benedikt XVI. se je odpovedal kakršnemu koli plačilu osebnega honorarja za svojo novo knjigo ‘Jezus iz Nazareta’. Polovico prihodkov, ki izhajajo iz avtorskih pravic, bo sveti oče namenil različnim človekoljubnim organizacijam, drugo polovico pa vatikanski Ustanovi Josepha Ratzingerja – Benedikta XVI., je na predstavitvi knjige pred tednom dni pojasnil direktor vatikanske založbe, pri kateri je delo izšlo, Giuseppe Costa.

Ustanova Josepha Ratzingerja – Benedikta XVI. je namenjena spodbujanju znanstvenih del o Ratzingerjevi teologiji. Že ob njeni ustanovitvi novembra lani je bilo oznanjeno, da bodo ustanovo financirali s prihodki od prodaje papeževih knjig.

Direktor založbe, Giuseppe Costa, predvideva, da bo prodaja drugega dela knjige ‘Jezus iz Nazareta’ v naslednjih mesecih še boljša od prodaje prvega dela leta 2007. Po vsem svetu raste zanimanje za misli in dela Benedikta XVI. in doslej je bilo podpisanih že trideset pogodb z različnimi založbami, ki želijo izdati prevod dela ‘Jezus iz Nazareta. Od vstopa v Jeruzalem do vstajenja.’

Ob predstavitvi minuli četrtek je bila knjiga na voljo v sedmih jezikih: italijanskem, nemškem, angleškem, francoskem, španskem, portugalskem in poljskem.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh