Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo jutri podpisal pastirsko pismo o zlorabah

Objava: 18. 03. 2010 / 22:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo jutri podpisal pastirsko pismo o zlorabah

Sveti oče je pismo napovedal med včerajšnjo splošno avdienco

Papež Benedikt XVI. bo jutri podpisal pastirsko pismo o zlorabah. To je napovedal med včerajšnjo splošno avdienco, pisanje pa je izraz njegove 'globoke zaskrbljenosti' glede zlorabe otrok, ki je pretresla irsko Cerkev. V svojem pozdravu angleško govorečim vernikom je govoril o 'bolečem položaju'.

Pastirsko pismo bo kmalu po podpisu odposlano, je zagotovil sveti oče. Vse vernike je naprosil, naj ga osebno preberejo, z odprtim srcem in vernim umom. Pisanje naj bi pomenilo pomoč 'v procesu kesanja, ozdravljenja in obnove'. Papež sam je želel pismo podpisati na jutrišnji praznik svetega Jožefa, glave svete družine in zavetnika vesoljne Cerkve, svoje pisanje pa je najavil že februarja, med obiskom predstavnikov Irske škofovske konference v Vatikanu.

V sredini izdaji vatikanskega dnevnika 'L'Osservatore Romano' je vatikansk državni tajnik Tarcisio Bertone poudaril, da je zaradi zlorab močno načeto zaupanje v Cerkev. Kljub temu pa ima Cerkev vedno na voljo 'pomoč od zgoraj', tudi kadar ji iz različnih vzrokov hrbet obračajo celo verniki.

Vendar je Cerkev še vedno deležna veliko podpore in zaupanja med svojimi člani, ti pa morajo po svoji odgovornosti sodelovati pri tem, da bi si zopet pridobili izgubljeno zaupanje.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh