Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo na Telovo vodil procesijo po Rimu

Objava: 25. 05. 2010 / 21:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo na Telovo vodil procesijo po Rimu

Procesija bo na večer 3. junija potekala prek Vie Merulane proti baziliki Marije Snežne, naslednji dan pa papež odpotuje na Ciper

Papež Benedikt XVI. bo tudi letos slovesno bogoslužje na Telovo obhajal pred lateransko baziliko in po končani slovesnosti vodil procesijo po rimskih ulicah. Sprevod z monštranco bo na večer 3. junija potekal po dober kilometer dolgi ulici Via Merulana proti baziliki Marije Snežne. Papeža bodo spremljali škofje in kardinali rimske kurije, rimski duhovniki, redovniki in redovnice ter pripadniki številnih evharističnih bratovščin s svojimi zastavami in praporji.

Opazovalci so sprva domnevali, da bo Benedikt XVI. zaradi potovanja na Ciper, ki ga čaka dan po procesiji, to zadolžitev bodisi odpovedal, jo predal svojemu zastopniku ali pa vsaj temeljito skrajšal.

Telovo v Italiji ni državni praznik, zato je Cerkev liturgično obredje in procesije prestavila na najbližjo nedeljo. Le v Rimu vsako leto priredijo javno procesijo, s katero počastijo evharistijo na slovesni liturgični praznik 'Corpus Christi'.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh